Νοκ άουτ λόγω τραυματισμού ο Ουτσιμούρα

Άδοξο τέλος είχε η προσπάθεια του Κόχεϊ Ουτσιμούρα να στεφθεί πρωταθλητής κόσμου για έβδομη συνεχόμενη φορά στο σύνθετο ατομικό. Ο Ιάπωνας κάτοχος δύο Ολυμπιακών και έξι παγκόσμιων τίτλων, απόλυτος κυρίαρχος σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις από το 2009 και μετά, τέθηκε νοκ άουτ στον προκριματικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος του Μόντρεαλ, λόγω τραυματισμού στον αριστερό αστράγαλο.

Ο Ουτσιμούρα βγήκε κουτσαίνοντας μετά την προσπάθειά του στο άλμα, που ήταν το δεύτερο όργανο στο οποίο αγωνίστηκε. Παρότι συνέχισε προς στιγμήν τον αγώνα και εκτέλεσε το πρόγραμμά του στο δίζυγο, υποχρεώθηκε τελικά να εγκαταλείψει τον προκριματικό, απουσιάζοντας από το μονόζυγο και από τα όργανα που ακολούθησαν.

Η αποχώρηση του Ιάπωνα σταρ σημαίνει ότι θα προκύψει ένας νέος παγκόσμιος πρωταθλητής στο σύνθετο ατομικό στον τελικό της Πέμπτης (05/10), αλλά και στο μονόζυγο, καθώς ο «Βασιλιάς» Κόχεϊ ήταν κάτοχος του παγκόσμιου τίτλου και στο συγκεκριμένο όργανο από το 2015.

Μετά την ολοκλήρωση των τριών από τους τέσσερις ομίλους του προκριματικού ανδρών, στην κατάταξη του σύνθετου ατομικού προηγείται ο Κουβανός Μανρίκε Λαρντουέ (86,699 β.), που ήταν «ασημένιος» στο προπέρσινο παγκόσμιο, μπροστά από τον Κινέζο Ξιάο Ρουοτένγκ (86,297 β.) και τον Ρώσο Νταβίντ Μπελιάβσκι (85,839 β.).