Στο «τοπ 3» των Ελλήνων αθλητών της χρονιάς ο Λευτέρης Κοσμίδης

Η ελληνική γυμναστική θα λάμψει για άλλη μια χρονιά στα ετήσια βραβεία του ΠΣΑΤ, χάρη στον Λευτέρη Κοσμίδη, ο οποίος ψηφίστηκε μεταξύ των τριών κορυφαίων Ελλήνων αθλητών του 2014 θα είναι παρών στην τελετή απονομής των βραβείων, τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου στις 19:00, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Στην 61η ετήσια ψηφοφορία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών, στην οποία συμμετείχαν 481 δημοσιογράφοι – μέλη του ΠΣΑΤ, ο Λευτέρης Κοσμίδης πλασαρίστηκε στην κορυφαία τριάδα της κατηγορίας των ανδρών, μαζί με τον πρωταθλητή του τζούντο Ηλία Ηλιάδη και τον πρώην αρχηγό της Εθνικής ποδοσφαίρου Γιώργο Καραγκούνη. Η τελική κατάταξη των τριών κορυφαίων αθλητών, καθώς και οι ψήφοι που πήρε ο καθένας, θα ανακοινωθούν τη βραδιά της απονομής των επάθλων, όπως και οι νικητές όλων των κατηγοριών.

Ο 23χρονος πρωταθλητής της ενόργανης είχε κατακτήσει το έπαθλο του κορυφαίου Έλληνα αθλητή το 2010, ενώ πήρε την 7η θέση στην αντίστοιχη ψηφοφορία το 2011, την 4η θέση το 2012 και την 8η θέση το 2013.

Φέτος ο Κοσμίδης επιστρέφει στην πρώτη τριάδα, χάρη στο ασημένιο μετάλλιο που πανηγύρισε στις ασκήσεις εδάφους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σόφιας, αλλά και χάρη στην παρουσία του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νανίνγκ, όπου κατετάγη 7ος στο έδαφος και βοήθησε την Εθνική ανδρών να μπει στην προνομιούχο 24άδα.

Την ψήφο των αθλητικών συντακτών κέρδισαν φέτος αρκετοί ακόμη εκπρόσωποι της ελληνικής γυμναστικής, και από τα τρία Ολυμπιακά αθλήματά της:

Ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Βάσω Μιλλούση από την ενόργανη, η Εθνική ανσάμπλ (Λαμπρινή Βλαχογιάννη, Αναστασία Γιουβανάκη, Ελένη Δόικα, Ζωή Κοντογιάννη, Στεφανία Μήτσανα, Σταυρούλα Σαμαρά) και η Βαρβάρα Φίλιου από τη ρυθμική, καθώς και το δίδυμο Λίλα Κασάπογλου / Εύη Αγγελούση από το τραμπολίνο.

Επιπλέον, στην κατηγορία των προπονητών ψηφίστηκαν η ομοσπονδιακή τεχνικός του ανσάμπλ Τζένη Παπαδοπούλου και οι προπονητές της ενόργανης Γιώργος Αγγέλου και Δημήτρης Ράφτης.

Αναλυτικά, οι εκπρόσωποι της ελληνικής γυμναστικής που ψηφίστηκαν μεταξύ των κορυφαίων της χρονιάς:

Κορυφαίος αθλητής (ψηφίστηκαν 36):
Λευτέρης Κοσμίδης (ενόργανη): Παρών στο «τοπ 3»
Λευτέρης Πετρούνιας (ενόργανη): 18η θέση με 7 β.

Κορυφαία αθλήτρια (ψηφίστηκαν 38):
Βάσω Μιλλούση (ενόργανη): 25η θέση με 5 β.
Βαρβάρα Φίλιου (ρυθμική): 33η θέση με 3 β.

Κορυφαία ομάδα (ψηφίστηκαν 35):
Εθνική ανσάμπλ γυναικών (ρυθμική): 26η θέση με 5 β.
Λίλα Κασάπογλου / Εύη Αγγελούση (συγχρονισμένο τραμπολίνο γυναικών): 27η θέση με 4 β.

Κορυφαίος προπονητής (ψηφίστηκαν 34):
Τζένη Παπαδοπούλου: 22η θέση με 5 β.
Γιώργος Αγγέλου: 24η θέση με 4 β.
Δημήτρης Ράφτης: 28η θέση με 3 β.