Μια ενδεκάδα μετάλλια για την Ελλάδα στα παγκόσμια πρωταθλήματα ενόργανης!

Μια ενδεκάδα μετάλλια έχει πλέον να επιδείξει η Ελλάδα στα παγκόσμια πρωταθλήματα ενόργανης γυμναστικής, έπειτα από τον νέο θρίαμβο του Λευτέρη Πετρούνια, στη διοργάνωση της Ντόχα.

Με το τρίτο του χρυσό μετάλλιο, μάλιστα, ο 27χρονος «άρχοντας των κρίκων» έγινε ο πολυνίκης Έλληνας στην ιστορία του θεσμού, μπροστά από τον Βλάση Μάρα, ο οποίος έχει κατακτήσει δύο χρυσά και ένα χάλκινο στο μονόζυγο.

Δύο μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα έχει στην συλλογή του το παιδικό ίνδαλμα του Πετρούνια, Δημοσθένης Ταμπάκος (ένα χρυσό και ένα χάλκινο στους κρίκους), ενώ από μία φορά έχουν ανέβει στο βάθρο των νικητών με τη «γαλανόλευκη» ο Λευτέρης Κοσμίδης (ένα χρυσό στο έδαφος), ο Ιωάννης Μελισσανίδης (ένα ασημένιο στο έδαφος) και ο Βασίλης Τσολακίδης (ένα ασημένιο στο δίζυγο).

Οι προπονητές που έχουν οδηγήσει τους Έλληνες πρωταθλητές σ’ αυτές τις διακρίσεις είναι ο Δημήτρης Ράφτης (έξι μετάλλια με τους Μάρα και Πετρούνια), ο Αλέκος Ιωακειμίδης (τρία μετάλλια με τους Ταμπάκο και Τσολακίδη), ο Θανάσης Καπνίδης (ένα μετάλλιο με τον Μελισσανίδη) και ο Γιώργος Αγγέλου (ένα μετάλλιο με τον Κοσμίδη).

Τα ελληνικά μετάλλια στα παγκόσμια πρωταθλήματα ενόργανης γυμναστικής:

ΕΤΟΣ / ΤΟΠΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΘΕΣΗ
1994, Μπρίσμπεϊν Ιωάννης Μελισσανίδης Ασκήσεις εδάφους 2ος
1999, Τιαντζίν Δημοσθένης Ταμπάκος Κρίκοι 3ος
2001, Γάνδη Βλάσης Μάρας Μονόζυγο 1ος
2002, Ντέμπρετσεν Βλάσης Μάρας Μονόζυγο 1ος
2003, Άναχαϊμ Δημοσθένης Ταμπάκος Κρίκοι 1ος
2006, Άαρχους Βλάσης Μάρας Μονόζυγο 3ος
2010, Ρότερνταμ Λευτέρης Κοσμίδης Ασκήσεις εδάφους 1ος
2011, Τόκιο Βασίλης Τσολακίδης Δίζυγο 2ος
2015, Γλασκόβη Λευτέρης Πετρούνιας Κρίκοι 1ος
2017, Μόντρεαλ Λευτέρης Πετρούνιας Κρίκοι 1ος
2018, Ντόχα Λευτέρης Πετρούνιας Κρίκοι 1ος