Λάμψη πρωταθλητών και πλήθος προσωπικοτήτων στη μεγάλη γιορτή της ελληνικής γυμναστικής

Τους πρωταθλητές της, τους ανθρώπους και τους φορείς που επενδύουν στην ελληνική γυμναστική, καθώς και τις ξεχωριστές προσωπικότητες που έχουν προσφέρει με τον δικό τους τρόπο, τίμησε η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, στη μεγάλη εορταστική εκδήλωση που διοργάνωσε το απόγευμα του Σαββάτου (22/11) στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, στο Χαλάνδρι.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη γιορτή της γυμναστικής είχαν οι αθλητές των Εθνικών ομάδων ενόργανης, ρυθμικής και τραμπολίνο, οι οποίοι βραβεύθηκαν από την Ε.Γ.Ο. για την επιτυχημένη παρουσία τους στα φετινά παγκόσμια πρωταθλήματα.

Τα θετικά τους αποτελέσματα μέσα στο 2014 και οι προοπτικές τους ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο, αποτελούν την καλύτερη δικαίωση για όσους πίστεψαν στην ελληνική γυμναστική και είδαν την επένδυση χρημάτων και προσδοκιών να αποδίδει καρπούς.

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και Β’ αντιπρόεδρος της Ε.Ο.Ε., κ. Θανάσης Βασιλειάδης, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Η στήριξη από μέρους των ανθρώπων που πιστεύουν στην ελληνική γυμναστική, μας γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία για να ανέβουμε ακόμα πιο ψηλά. Εκτός από την σημαντική υποστήριξη που μας προσφέρει η Πολιτεία και για την οποία ευχαριστούμε τον κ. Ανδριανό, τώρα μπαίνει στο πλευρό μας και η ιδιωτική πρωτοβουλία, χάρη στην εξαιρετική ιδέα του κ. Καπράλου, προσθέτοντας τη δύναμή της στην προσπάθεια που κάνουμε.

Όσα έχετε επενδύσει στην ελληνική γυμναστική, θα τα βρείτε όλα εδώ: Το αποτέλεσμα των αποφάσεών σας είναι οι διακρίσεις των Ελλήνων πρωταθλητών, που αποδεικνύουν ότι οι επενδύσεις σας δεν πήγαν χαμένες. Όλοι οι αθλητές μας βρίσκονται μέσα στους στόχους τους ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 και θα επαναλάβω για πολλοστή φορά ότι η γυμναστική αξίζει για έναν παραπάνω λόγο: Επειδή είναι ένα άθλημα καθαρό, άρα και πάρα πολύ δύσκολο. Σας ευχαριστούμε όλους για τη δύναμη που μας δίνετε».

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γιάννης Ανδριανός, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του:

«Αθλητισμός δεν είναι όλα αυτά που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Αθλητισμός είναι οι επιτυχίες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο που μας κάνουν υπερήφανους, είναι τα παιδιά που αθλούνται στα γυμναστήρια με την υποστήριξη των γονιών τους. Εκεί επικεντρώνεται η δική μας μέριμνα και προσπάθεια. Με τις παρεμβάσεις που κάνουμε και μέσα από το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, που πολύ σύντομα θα ετοιμαστεί, θέλουμε να στηρίξουμε τον πραγματικό αθλητισμό.

Οι πρωταθλητές της γυμναστικής σήκωσαν ξανά τα εθνικά μας χρώματα ψηλά, όπως και η αδικοχαμένη Ολυμπιονίκης μας Άννα Πολλάτου, που μας έκανε περήφανους με τα επιτεύγματά της.

Κύριε Βασιλειάδη, σας εκφράζω και πάλι τα συγχαρητήριά μου για όσα έχει πετύχει η Ε.Γ.Ο.. Εύχομαι να γίνονται περισσότεροι οι αθλητές και οι επιτυχίες τους και να ακολουθούμε το παράδειγμα του κ. Καπράλου, ώστε να φέρνουμε χορηγούς όπου μπορούμε. Παράλληλα η Πολιτεία συνεχίζει να στηρίζει τον αθλητισμό που αξίζει και γι’ αυτό θα συνεχίσω να στηρίζω την Ε.Γ.Ο.».

Ακολούθησε η προβολή ενός βίντεο αφιερωμένου στην αδικοχαμένη Άννα Πολλάτου, «χάλκινη» Ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ με την ομάδα του ανσάμπλ, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 17 Μαΐου, αλλά είναι και θα παραμείνει αξέχαστη σε όσους είχαν την τύχη να τη γνωρίσουν και να τη θαυμάσουν.

Στην συνέχεια, την τιμητική τους είχαν οι πρωταθλητές των Εθνικών ομάδων:

– Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γιάννης Ανδριανός, βράβευσε την Εθνική ανδρών της ενόργανης (Νίκος Ηλιόπουλος, Μπάμπης Καϊλίδης, Λευτέρης Κοσμίδης, Χριστόφορος-Άγγελος Κωνσταντινίδης, Χρήστος Λυμπανοβνός, Βλάσης Μάρας, Δημήτρης Μαρκούσης, Λευτέρης Πετρούνιας, Γιάννης Τούγκας, Παναγιώτης Τούγκας, Βασίλης Τσολακίδης, Γιώργος Χατζηευσταθίου), που τερμάτισε 22η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της κινεζικής πόλης Νανίνγκ και πήρε την ομαδική πρόκριση για την αντίστοιχη διοργάνωση του 2015 στη Γλασκόβη, εκεί όπου θα κριθούν τα Ολυμπιακά εισιτήρια.

– Ο πρόεδρος της Ε.ΦΙ.Π., κ. Γιώργος Λενός, βράβευσε την Εθνική γυναικών της ενόργανης (Αργυρώ Αφράτη, Βάσω Μιλλούση, Ιωάννα Ξουλόγη, Βάλια Πλυτά, Μαρία Σίμου, Μαγδαλένα Τριχοπούλου, Μυρόπη Χριστοφιλάκη), η οποία τα κατάφερε εξίσου καλά στη Νανίνγκ, αφού κέρδισε την 24η θέση και απέκτησε το δικαίωμα να είναι παρούσα στη Γλασκόβη με πλήρη εξαμελή ομάδα.

– Το μέλος του δ. σ. της Ε.Γ.Ο., κυρία Μαρία Παπαδοπούλου, βράβευσε την ομάδα ανσάμπλ της ρυθμικής γυμναστικής (Λαμπρινή Βλαχογιάννη, Αναστασία Γιουβανάκη, Ελένη Δόικα, Ζωή Κοντογιάννη, Στεφανία Μήτσανα, Σταυρούλα Σαμαρά), που κατέκτησε τη 12η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σμύρνης και θέτει ισχυρή υποψηφιότητα για να πάρει την Ολυμπιακή πρόκριση για 5η συνεχόμενη φορά.

– Ο πρόεδρος του Π.Σ.Α.Τ., κ. Σωτήρης Τριανταφύλλου, βράβευσε τις αθλήτριες του ατομικού της ρυθμικής γυμναστικής (Κορίνα Αλευρογιάννη, Βαρβάρα Φίλιου), οι οποίες είχαν επίσης επιτυχημένη παρουσία στην Σμύρνη, όπου η Φίλιου κατέλαβε την 20ή θέση στον τελικό του σύνθετου ατομικού.

– Το μέλος του δ. σ. της Ε.Γ.Ο., κ. Γιώργος Βαϊόπουλος, βράβευσε την Εθνική ανδρών του τραμπολίνο (Κωνσταντίνος Γράψας, Απόστολος Κουταβάς, Νίκος Σαββίδης, Γιάννης Σταμάτουζας, Γιάννης Τοπτίδης), που ξεπέρασε σημαντικά προβλήματα τραυματισμών και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα, στην Ντεϊτόνα Μπιτς των ΗΠΑ.

– Το μέλος του δ. σ. της Ε.Γ.Ο., κ. Σάββας Ταγτελενίδης, βράβευσε την Εθνική γυναικών του τραμπολίνο (Εύη Αγγελούση, Λίλα Κασάπογλου, Αμαλία Πάσουλα), η οποία άφησε πολλές υποσχέσεις στην Ντεϊτόνα Μπιτς, αποτελούμενη αμιγώς από πρωτοεμφανιζόμενες αθλήτριες.

Επίσης, η Ε.Γ.Ο. ευχαρίστησε και τίμησε προσωπικά τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανό, ο οποίος αναγνώρισε την επιτυχημένη προσπάθεια των πρωταθλητών της γυμναστικής και διπλασίασε τη φετινή ετήσια επιχορήγηση προς την Ομοσπονδία, ανοίγοντας το δρόμο για τις επιτυχίες που ακολούθησαν. Τον κ. Ανδριανό βράβευσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και Β’ αντιπρόεδρος της Ε.Ο.Ε., κ. Θανάσης Βασιλειάδης.

Κατόπιν βραβεύθηκαν από την Ε.Γ.Ο. οι χορηγοί που έχουν αναλάβει την υποστήριξη συνολικά 12 εκπροσώπων της γυμναστικής, στο πλαίσιο του χορηγικού προγράμματος «Υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Ρίο 2016», το οποίο εμπνεύστηκε και υλοποίησε ο πρόεδρος της Ε.Ο.Ε. κ. Σπύρος Καπράλος:

– Η Εθνική ομάδα ανσάμπλ της ρυθμικής γυμναστικής, που έχει «υιοθετηθεί» από την Τράπεζα Πειραιώς, απένειμε τιμητική πλακέτα στη Διευθύντρια Αθλητικού Μάρκετινγκ και Θυγατρικών του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, κυρία Αλέξια Αναγνωστοπούλου.
«Το μεγαλύτερο ‘ευχαριστώ’ το αξίζουν τα κορίτσια αυτά και όλοι οι αθλητές. Μας κάνετε όλους πολύ υπερήφανους», τόνισε η κυρία Αναγνωστοπούλου.

– Ο Βλάσης Μάρας, που έχει τη χορηγική υποστήριξη της Attica Bank, βράβευσε την Αναπληρώτρια Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας της Attica Bank, κυρία Θεοδώρα Κατσιφή.

– Ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Βάσω Μιλλούση, που έχουν επιλεγεί από την στοιχηματική εταιρεία Stoiximan.gr, τίμησαν εκ μέρους της Ομοσπονδίας το μέλος της διοίκησης του Stoiximan.gr, κ. Ιωάννη Σπανουδάκη.
«Είμαστε ευγνώμονες που μας δόθηκε η ευκαιρία να στηρίξουμε αθλητές τόσο υψηλού επιπέδου, ώστε να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016», υπογράμμισε ο κ. Σπανουδάκης.

– Η Βαρβάρα Φίλιου απένειμε πλακέτα στον κ. Δημήτρη Γκέρτσο, ο οποίος έχει «υιοθετήσει» την πρωταθλήτρια της ρυθμικής.
«Ευχαριστώ πάρα πολύ την Ε.Γ.Ο., καθώς και τη Βαρβάρα Φίλιου, που θα μου δώσει έμπνευση παρακολουθώντας από πιο κοντά την εκπληκτική πορεία της για τελειότητα και για παγκόσμια πρωτιά», σχολίασε ο κ. Γκέρτσος.

– Ο Βασίλης Τσολακίδης βράβευσε την κυρία Αμαλία Βαρδινογιάννη, η οποία έχει αναλάβει τη χορηγία του Ολυμπιονίκη του δίζυγου.

Ανάλογη βράβευση είχε προβλεφθεί και για την Εθνική Τράπεζα, που έχει «υιοθετήσει» μέσω του συγκεκριμένου χορηγικού προγράμματος τον Λευτέρη Κοσμίδη, αλλά ο εκπρόσωπός της δεν μπόρεσε να παραστεί.

Το φινάλε της εκδήλωσης περιλάμβανε την ειδική βράβευση τριών ξεχωριστών προσωπικοτήτων, που έχουν συνεισφέρει με το δικό τους τρόπο στην ελληνική γυμναστική:

– Ο κ. Αλέξανδρος Σταύρου, απόγονος του ιδρυτή της Εθνικής Τράπεζας, Γεωργίου Σταύρου, διετέλεσε μη εκτελεστικό μέλος στο δ. σ. της Εθνικής Τράπεζας και υπήρξε σταθερός συμπαραστάτης της Ε.Γ.Ο. όλα τα προηγούμενα χρόνια: Χάρη στη δική του υποστήριξη, η Εθνική Τράπεζα αποτέλεσε την επίσημη χορηγό της Ομοσπονδίας και παρείχε πολύτιμη οικονομική βοήθεια μέχρι και το 2010.
Τη βράβευσή του έκανε ο Α’ αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο., κ. Νίκος Αδαμόπουλος.

– Ο ορθοπεδικός ιατρός κ. Οδυσσέας Παξινός, στα χέρια του οποίου οι Έλληνες αθλητές εμπιστεύονται την ίδια την υγεία τους, προσφέρει ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του στην ελληνική γυμναστική κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη, αποδεικνύοντας κάθε φορά ότι είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και άριστος επιστήμονας.
Την τιμητική πλακέτα απένειμε στον κ. Παξινό ο Γ’ αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο., κ. Μιχάλης Γεωργουλάκης.

– Ο σκαπανέας της ελληνικής γυμναστικής στη Νότιο Ελλάδα, κ. Γιάννης Σατρατζέμης, αποτελεί τη ζωντανή ιστορία του αθλήματος. Υπήρξε ένας από τους πρώτους προπονητές ενόργανης τη δεκαετία του ’70 και έδωσε τα φώτα του στις επόμενες γενιές, διδάσκοντας επί χρόνια ως καθηγητής στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και δημιουργώντας εκεί το πρώτο γυμναστήριο ενόργανης στην Αθήνα. Ανάμεσα στους «μαθητές» του περιλαμβάνονται στελέχη του σημερινού δ.σ. της Ε.Γ.Ο., όπως οι κ. κ. Θανάσης Σταθόπουλος και Σπύρος Καραμάνης, καθώς και επιτυχημένοι προπονητές, όπως οι Κώστας Σιούτης, Θεόδωρος Σταθόπουλος και Πολ Τριανταφύλλου.
Τη βράβευση του κ. Σατρατζέμη έκανε ο δις Ολυμπιονίκης, Δημοσθένης Ταμπάκος.

Φωτογραφίες από τη μεγάλη γιορτή της ελληνικής γυμναστικής:
giorti-ego-nov2014-01 giorti-ego-nov2014-02-vasiliadis giorti-ego-nov2014-03 giorti-ego-nov2014-04 giorti-ego-nov2014-05 giorti-ego-nov2014-06 giorti-ego-nov2014-07 giorti-ego-nov2014-08 giorti-ego-nov2014-09 giorti-ego-nov2014-10 giorti-ego-nov2014-11 giorti-ego-nov2014-12 giorti-ego-nov2014-13 giorti-ego-nov2014-14 giorti-ego-nov2014-15 giorti-ego-nov2014-16 giorti-ego-nov2014-17 giorti-ego-nov2014-18 giorti-ego-nov2014-19 giorti-ego-nov2014-20 giorti-ego-nov2014-21 giorti-ego-nov2014-22 giorti-ego-nov2014-23 giorti-ego-nov2014-24 giorti-ego-nov2014-25 giorti-ego-nov2014-26