Δ. Ράφτης: «Οι αθλητές μας μπορούν να αντιμετωπίσουν τα πάντα»

Διπλή προπόνηση περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα των γυμναστών μας που αγωνίζονται στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, το οποίο διεξάγεται στο Μονπελιέ της Γαλλίας. Τέσσερις από τους πρωταθλητές μας, οι Βασίλης Τσολακίδης (δίζυγο), Βλάσης Μάρας (μονόζυγο), Λευτέρης Κοσμίδης (έδαφος) και Λευτέρης Πετρούνιας (κρίκους) έχουν προκριθεί στους τελικούς της Κυριακής. Είναι η πρώτη φορά που η ελληνική γυμναστική έχει σε αγώνες στο εξωτερικό τόσες συμμετοχές σε τελικούς οργάνων από διαφορετικούς αθλητές.

«Αγωνιζόμαστε με τα τελευταία αποθέματα του φιλότιμου που έχει ο Ελληνας. Είμαστε υπερήφανοι και εργατικότατοι και τα παιδιά θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Οι αθλητές προετοιμάζονται σε δύσκολες συνθήκες και έμαθαν να αντέχουν και να μπορούν να αντιμετωπίσουν τα πάντα», δήλωσε ο αρχιπροπονητής, Δημήτρης Ράφτης.

Ο Λευτέρης Κοσμίδης κατάφερε να προκριθεί ως 8ος στον τελικό του εδάφους αλλά στον τελικό έχει ως στόχο μία θέση στο βάθρο. «Ενας τελικός είναι πάντα… τελικός. Πρόκειται για ξεχωριστό αγώνα. Τα πάντα ξεκινάνε από το μηδέν. Ευελπιστώ σε μία καλή ημέρα για τον Λευτέρη ώστε να πιάσει ένα πρόγραμμα αντάξιο των δυνατοτήτων του. Το επίπεδο των αγώνων είναι ιδιαίτερα υψηλό και οι γυμναστές δοκιμάζουν δύσκολα προγράμματα εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων», δήλωσε ο προπονητής του, Γιώργος Αγγέλου.