Σε νέες ημερομηνίες θα διεξαχθούν τα φετινά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ενόργανης και ρυθμικής

Στην απόφαση να διεξαχθούν κανονικά τα αναβληθέντα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής, σε νέες ημερομηνίες (Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2020) αλλά διατηρώντας τον χαρακτήρα των προ-Ολυμπιακών τουρνουά, κατέληξε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γυμναστικής.

Η European Gymnastics αξιολόγησε εκ νέου την κατάσταση σχετικά με τη νόσο Covid-19 στις ευρωπαϊκές χώρες και όρισε νέες ημερομηνίες για τις διοργανώσεις που επρόκειτο να διεξαχθούν τον περασμένο Απρίλιο και Μάιο:

– Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής θα διεξαχθεί στο Κίεβο από τις 26 έως τις 29 Νοεμβρίου 2020, δίνοντας ένα Ολυμπιακό εισιτήριο στο ανσάμπλ και ένα στο ατομικό γυναικών.

– Το ευρωπαϊκό ενόργανης ανδρών θα πραγματοποιηθεί στο Μπακού από τις 9 έως τις 13 Δεκεμβρίου 2020, ενώ η πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν θα φιλοξενήσει και το αντίστοιχο ευρωπαϊκό ενόργανης γυναικών (17-20 Δεκεμβρίου 2020), το οποίο είχε αρχικά ανατεθεί στο Παρίσι. Μέσα από τις δύο διοργανώσεις, την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα πάρουν δύο αθλητές και δύο αθλήτριες, βάσει των επιδόσεών τους στο σύνθετο ατομικό.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής, Φαρίντ Γκαγίμποφ, σχολίασε τις εξελίξεις ως εξής: «Αυτές οι αποφάσεις λήφθηκαν με τις τρέχουσες διαθέσιμες πληροφορίες από τις ευρωπαϊκές Εθνικές Ομοσπονδίες και με την κατάσταση στην Ευρώπη ως έχει τώρα. Αυτή την στιγμή, θεωρούμε ότι είναι εφικτό να διοργανώσουμε αυτούς τους αγώνες το φθινόπωρο. Ωστόσο, η European Gymnastics θα συνεχίζει να αξιολογεί την κατάσταση κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών. Εφόσον η κατάσταση σε μία μεταγενέστερη ημερομηνία δεν θεωρηθεί πλέον αρκετά ασφαλής, θα αντιδράσουμε ανάλογα. Η υγεία των αθλητών, προπονητών και θεατών παραμένει η κύρια έγνοια μας».