Ραντεβού στο ευρωπαϊκό του Μπακού για την ελληνική ομάδα της ρυθμικής

Η καρδιά της διεθνούς ρυθμικής γυμναστικής χτυπά στο Μπακού, εκεί όπου οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες ετοιμάζονται να δώσουν την πρώτη τους μεγάλη παράσταση για φέτος, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 19 Μαΐου.

Η Εθνική ομάδα του ατομικού γυναικών, με τις Ελένη Κελαϊδίτη, Μαρία Δερβίση και Ιωάννα Μαγοπούλου, από την πιο έμπειρη έως τη νεότερη αθλήτρια, θα επιχειρήσει να αφήσει τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις, τέσσερις μήνες πριν από το προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα που επίσης θα φιλοξενηθεί στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν και στο ίδιο στάδιο.
Κάτι ανάλογο ισχύει και για τη νεοσύστατη Εθνική ανσάμπλ νεανίδων (Ήλια Αλεξοπούλου, Κατερίνα Βούσουλα, Ραφαηλία-Μαρία Γουργιώτη, Αγγελική Καραγιάννη, Ελένη Ρίζου, Νίνα Ανδρεανίδου), η οποία προετοιμάζεται για το αντίστοιχο «μικρό» παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα γίνει τον Ιούλιο στη Μόσχα.
Αντίθετα, το φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δεν περιλαμβάνει αγωνίσματα ανσάμπλ γυναικών.

«Περιμένουμε από τις αθλήτριές μας να δείξουν την αξία τους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η ομάδα μας στο ατομικό γυναικών προχωρά ενωμένη, για να διεκδικήσει κάτι καλό. Το μέλλον ανήκει σ’ αυτή την ομάδα, όπως ανήκει και στην Εθνική ανσάμπλ νεανίδων, που επίσης προσδοκούμε να έχει θετική παρουσία στο Μπακού. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλες τους», σχολίασε ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης.

Η ελληνική αποστολή φτάνει αύριο (Τρίτη 14/05) στον προορισμό της, με τις αθλήτριες να έχουν στο πλευρό τους τις προπονήτριες του ατομικού Έφη Μπλέκα, Μαριλένα Σιγάλα, τις προπονήτριες του ανσάμπλ νεανίδων Φωτεινή Κωτσοπούλου, Φωτιάννα Δουφεξοπούλου, τον φυσικοθεραπευτή Δημήτρη Τσιαντούλα και τη διεθνή κριτή Χρύσα Γεωργακάκη.

Στο ατομικό γυναικών, την Παρασκευή (17/05) οι Κελαϊδίτη και Μαγοπούλου θα αγωνιστούν στο στεφάνι και στην μπάλα, ενώ το Σάββατο (18/05), οι Κελαϊδίτη και Δερβίση θα παρουσιάσουν τα προγράμματά τους στις κορύνες και στην κορδέλα. Από το άθροισμα που θα συγκεντρώσουν στα οκτώ προγράμματα που θα εκτελέσουν, θα προκύψει η θέση της Ελλάδας στην τελική ομαδική κατάταξη. Παράλληλα, οι οκτώ καλύτερες αθλήτριες σε κάθε όργανο θα προκριθούν στους τελικούς οργάνων της Κυριακής (19/05).
Η φετινή διοργάνωση δεν περιλαμβάνει μετάλλια στο σύνθετο ατομικό, αλλά οι 20 κορυφαίες της ειδικής κατάταξης θα κερδίσουν την πρόκριση για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2020.

Στο ανσάμπλ νεανίδων, οι ομάδες θα παρουσιάσουν την Πέμπτη (16/05) το πρόγραμμά τους στα 5 στεφάνια και το Σάββατο (18/05) στις 5 κορδέλες. Από το βαθμολογικό άθροισμα θα βγει η τελική κατάταξη του σύνθετου αγώνα. Επιπλέον, οι οκτώ χώρες με την υψηλότερη βαθμολογία σε κάθε όργανο θα προκριθούν στους επιμέρους τελικούς οργάνων της Κυριακής (19/05).

Στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής έχουν δηλώσει συμμετοχή 72 αθλήτριες του ατομικού γυναικών και 20 ομάδες ανσάμπλ νεανίδων, εκπροσωπώντας συνολικά 35 χώρες.

Το πρόγραμμα των αγώνων (σε ώρες Ελλάδας):

Πέμπτη 16 Μαΐου
16:30 – 17:50: Ανσάμπλ νεανίδων: Α’ σκέλος σύνθετου αγώνα (5 Στεφάνια)

Παρασκευή 17 Μαΐου
11:00 – 17:20: Ατομικό γυναικών: Α’ σκέλος γενικού αγώνα (Στεφάνι και Μπάλα)

Σάββατο 18 Μαΐου
09:00 – 15:30: Ατομικό γυναικών: Β’ σκέλος γενικού αγώνα (Κορύνες και Κορδέλα)
15:50 – 17:20: Ανσάμπλ νεανίδων: Β’ σκέλος σύνθετου αγώνα (5 Κορδέλες)

Κυριακή 19 Μαΐου
11:00 – 12:25: Ανσάμπλ νεανίδων: Τελικοί οργάνων (5 Στεφάνια, 5 Κορδέλες)
13:40 – 16:10: Ατομικό γυναικών: Τελικοί οργάνων (Στεφάνι, Μπάλα, Κορύνες, Κορδέλα)

Στιγμιότυπο από την αναχώρηση της Εθνικής ομάδας ανσάμπλ νεανίδων για το Μπακού.

Στιγμιότυπο από την αναχώρηση της Εθνικής ομάδας ανσάμπλ νεανίδων για το Μπακού.

Οι προπονήτριες του ατομικού γυναικών Έφη Μπλέκα, Μαριλένα Σιγάλα και οι αθλήτριες της Εθνικής ομάδας Μαρία Δερβίση, Ιωάννα Μαγοπούλου, Ελένη Κελαϊδίτη, έχοντας ανάμεσά τους τον πρόεδρο της Ε.Γ.Ο. Θανάση Βασιλειάδη.

Οι προπονήτριες του ατομικού γυναικών Έφη Μπλέκα, Μαριλένα Σιγάλα και οι αθλήτριες της Εθνικής ομάδας Μαρία Δερβίση, Ιωάννα Μαγοπούλου, Ελένη Κελαϊδίτη, έχοντας ανάμεσά τους τον πρόεδρο της Ε.Γ.Ο. Θανάση Βασιλειάδη.