Στη Γαλλία το «νέο αίμα» του ελληνικού τραμπολίνο

Στο Μετς της Γαλλίας πέφτει αύριο (Σάββατο 13/11) η αυλαία του παγκόσμιου πρωταθλήματος τραμπολίνο ανδρών – γυναικών, χωρίς ελληνική συμμετοχή. Ταυτόχρονα όμως για τη γαλλική πόλη θα αναχωρήσουν οι νεαροί Έλληνες πρωταθλητές, που θα πάρουν μέρος στο αντίστοιχο παγκόσμιο πρωτάθλημα ηλικιών (11-18 ετών), από τις 16 έως τις 19 Νοεμβρίου.

Στην κατηγορία 15-16 ετών των αγοριών θα συμμετάσχουν στο τραμπολίνο ο Απόστολος Κουταβάς, που ως κάτοχος του ευρωπαϊκού τίτλου εφήβων έχει μεγάλες προσδοκίες, καθώς και ο επίσης ταλαντούχος Νίκος Σαββίδης. Επιπλέον, θα αγωνιστούν και ως δίδυμο στο συγχρονισμένο τραμπολίνο.

Στην κατηγορία αγοριών 13-14 ετών, τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπήσουν στο αγώνισμα του τραμπολίνο ο Κώστας Μπριασούλης και ο Τιμόθεος Κάρλσον. Ο δεύτερος θα πάρει μέρος και στο διπλό μίνι τραμπ.

Εξάλλου, στην κατηγορία 15-16 ετών των κοριτσιών, οι Σοφία Σαλαβράκου, Λίλα Κασάπογλου και Σοφία Πουλουκτσή θα παρουσιάσουν τα προγράμματά τους στο ατομικό τραμπολίνο, ενώ οι δύο πρώτες θα αγωνιστούν και ως δίδυμο στο συγχρονισμένο τραμπολίνο.

Τους νεαρούς Έλληνες πρωταθλητές θα συνοδεύσουν στη Γαλλία οι προπονητές Βασίλης Αγγελάκος και Βαρβάρα Βοϊβόδα, καθώς και οι διεθνείς κριτές Δημήτρης Τσακαλίδης και Ιωάννα Κοντελέ.

«Ο στόχος του Κουταβά είναι να προκριθεί στην οκτάδα του τελικού, κάνοντας ένα βήμα παραπάνω από πέρσι, που είχε βγει 12ος. Από εκεί και πέρα, όλα θα είναι ανοιχτά. Ένας επιπλέον αντίπαλος είναι η κούραση, αφού πρόκειται για τον τρίτο μεγάλο αγώνα του μέσα στη φετινή χρονιά, έπειτα από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων και τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων. Ποτέ άλλοτε δεν είχε δεχθεί τέτοια επιβάρυνση από τριπλή προετοιμασία, αλλά ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθεί σωστά», τόνισε ο προπονητής του 16χρονου πρωταθλητή, Βασίλης Αγγελάκος.