Κορυφαίος Έλληνας αθλητής της χρονιάς ψηφίστηκε ο Βλάσης Μάρας

Μία σπουδαία τιμητική διάκριση κατέκτησε ο Βλάσης Μάρας, ο οποίος αναδείχθηκε κορυφαίος Έλληνας αθλητής για το 2009, στην ψηφοφορία που διοργάνωσε για 56η συνεχόμενη χρονιά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ). Ποτέ άλλοτε στην ιστορία του θεσμού ένας εκπρόσωπος της ελληνικής γυμναστικής δεν είχε κερδίσει στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Ο πρωταθλητής της ενόργανης, που φέτος έφτασε στο ανεπανάληπτο επίτευγμα των τεσσάρων ευρωπαϊκών τίτλων στο μονόζυγο, συγκέντρωσε τις περισσότερες προτιμήσεις στην καθιερωμένη ετήσια ψηφοφορία, στην οποία συμμετείχαν 443 αθλητικοί συντάκτες. Ο Μάρας πήρε 729 βαθμούς – ψήφους, αφήνοντας πίσω του τον κολυμβητή Σπύρο Γιαννιώτη (671 β.) και τον μπασκετμπολίστα Βασίλη Σπανούλη (495 β.), που συμπλήρωσαν την πρώτη τριάδα της κατηγορίας ανδρών.

Η ανακοίνωση των νικητών και η απονομή των επάθλων έγινε στην ειδική εκδήλωση του Π.Σ.Α.Τ. για τα «Αθλητικά Βραβεία 2009», το απόγευμα της Δευτέρας (14/12) στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, παρουσία πολλών προσωπικοτήτων της αθλητικής και της πολιτικής ζωής.

Ο Βλάσης Μάρας παρουσιάστηκε ιδιαίτερα συγκινημένος και εν μέσω πένθους, αφού μία ημέρα νωρίτερα είχε χάσει τον συνονόματο παππού του. «Ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνετε. Ο μοναδικός λόγος που βρίσκομαι εδώ, είναι για να τιμήσω τον παππού μου. Αυτή η νίκη είναι αφιερωμένη σ’ αυτόν», δήλωσε, παραλαμβάνοντας το έπαθλό του από τα χέρια του Α’ αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Γρηγόρη Νιώτη.

Αμέσως μετά, όταν ρωτήθηκε για το αν θα καταφέρει να κατακτήσει στο Λονδίνο το Ολυμπιακό μετάλλιο που του λείπει, απάντησε: «Καλά να είμαστε, θέληση να υπάρχει, στήριξη από την Πολιτεία και την Ομοσπονδία μας και όλα μπορούν να γίνουν».

Τον κορυφαίο αθλητή του 2009 συνόδευσαν στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» ο προπονητής του, Δημήτρης Ράφτης, καθώς και ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Βασιλειάδης.

Ο κ. Βασιλειάδης συνεχάρη με δήλωσή του τον Μάρα και υπογράμμισε την σημασία που έχει η συγκεκριμένη διάκριση για την ελληνική γυμναστική στο σύνολό της:
«Η πρωτιά του Βλάση Μάρα, για την οποία του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, δεν δείχνει μόνο τη μεγάλη του αξία, αλλά και την σπουδαία θέση που έχει το άθλημα της γυμναστικής συνολικά. Ευχαριστούμε τους αθλητικούς συντάκτες, που με την ψήφο τους έδειξαν ότι αναγνωρίζουν έναν καταξιωμένο αθλητή και τη δουλειά που γίνεται στην ελληνική γυμναστική. Το άθλημά μας έχει ισχυρό παρόν και προσπαθούμε να χτίσουμε ένα ακόμα καλύτερο μέλλον. Σ’ αυτόν τον αγώνα μας, χαιρόμαστε που έχουμε δίπλα μας τους ανθρώπους του αθλητικού Τύπου. Η προτίμησή τους αποτελεί μία ευθύνη για όλους μας, ώστε η ελληνική γυμναστική να συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των διακρίσεων και της επικαιρότητας».

Φωτογραφίες από την εκδήλωση:
maras-niotis-psat2009-3 maras-psat2009-1 maras-psat2009-2