Η ελληνική γυμναστική παρούσα στη γιορτή του ΠΣΑΤ

Ισχυρή εκπροσώπηση θα έχει η ελληνική γυμναστική στην τελετή βράβευσης των κορυφαίων αθλητών αθλητριών, προπονητών και ομάδων της χρονιάς «Αθλητικά Βραβεία 2009», την οποία διοργανώνει για 56η συνεχόμενη χρονιά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (Π.Σ.Α.Τ.).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΤ-1 από τις 19:00. Σ’ αυτήν, θα βραβευθούν οι κορυφαίοι του 2009, έτσι όπως αναδείχθηκαν μέσα από την ψήφο 443 αθλητικών συντακτών – μελών του Π.Σ.Α.Τ..

Υποψήφιος για το βραβείο του κορυφαίου Έλληνα αθλητή της χρονιάς θα είναι ο πρωταθλητής της ενόργανης, Βλάσης Μάρας, ο οποίος ψηφίστηκε στην πρώτη τριάδα, μαζί με τον κολυμβητή Σπύρο Γιαννιώτη και τον μπασκετμπολίστα Βασίλη Σπανούλη. Η τελική θέση και ο αριθμός ψήφων που συγκέντρωσε ο καθένας από τους τρεις, θα ανακοινωθούν απόψε, κατά τη διάρκεια της τελετής.

Εκτός από τον Μάρα, αρκετοί ακόμη εκπρόσωποι της ελληνικής γυμναστικής ψηφίστηκαν από τους αθλητικούς συντάκτες στα βραβεία για τους κορυφαίους του 2009. Στην κατηγορία των ανδρών, ο Δημοσθένης Ταμπάκος κατέλαβε την 18η θέση μεταξύ όλων των Ελλήνων αθλητών με 40 βαθμούς, ο Λευτέρης Κοσμίδης την 22η θέση με 28 βαθμούς και ο Βασίλης Τσολακίδης την 48η θέση με 7 βαθμούς.

Στην κατηγορία των γυναικών, η Βάσω Μιλλούση αναδείχθηκε 10η καλύτερη αθλήτρια της χρονιάς με 131 βαθμούς και η Ευγενία Ζαφειράκη κατετάγη 29η με 14 βαθμούς.

Επιπλέον, η Εθνική ομάδα ενόργανης γυναικών ψηφίστηκε ως η 31η καλύτερη ελληνική ομάδα της χρονιάς με 7 βαθμούς, ενώ η Εθνική ανσάμπλ γυναικών αναδείχθηκε 38η με 4 βαθμούς.