Λ. Κοσμίδης: «Το αποτέλεσμα στο Λονδίνο με πεισμώνει και μου δίνει δύναμη για το μέλλον»

Ο Λευτέρης Κοσμίδης φανταζόταν πολύ διαφορετική την πρώτη του συμμετοχή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, αλλά η εμφάνισή του στην «O2 Arena» του Λονδίνου αποδείχθηκε κατώτερη των προσδοκιών. Ο 18χρονος πρωταθλητής, ο οποίος έχει ήδη καταφέρει να θεωρείται σε διεθνές επίπεδο ως ένα από τα κορυφαία ονόματα στις ασκήσεις εδάφους, έμεινε μακριά από τα γνωστά του στάνταρ απόδοσης. Αυτό, όμως, δεν τον πτοεί σε καμία περίπτωση.

«Ήμουν 110% έτοιμος για τον προκριματικό. Βρισκόμουν στην τέλεια κατάσταση. Όλη τη φετινή χρονιά, άλλωστε, είχα προκρίσεις σε τελικούς, διακρίσεις και μετάλλια σε κάθε προηγούμενη διοργάνωση στην οποία είχα συμμετάσχει. Για το γεγονός ότι δεν μου βγήκε το πρόγραμμά μου, έφταιγε η στιγμή. Αν είχα μια δεύτερη ευκαιρία, δεν θα άλλαζα τίποτα στην προετοιμασία μου ακριβώς πριν τον αγώνα. Την στιγμή της εκτέλεσης, βέβαια, θα σκεφτόμουν πολύ περισσότερο τη διαδρομή, στην οποία είχα την πτώση. Δεν υπάρχει περίπτωση να επαναλάμβανα τα ίδια λάθη», εξηγεί ο νεαρός αθλητής και συμπληρώνει πως «…σε καμία περίπτωση δεν με άγχωσε το ότι συμμετείχα για πρώτη φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, ούτε το ότι θα χρειαζόμουν μια υψηλή βαθμολογία για να περάσω στον τελικό. Ήξερα πως αν εκτελούσα σωστά το πρόγραμμά μου, το οποίο είχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας, θα έπαιρνα στη χειρότερη περίπτωση 15,700 βαθμούς και θα έμπαινα οπωσδήποτε στην οκτάδα».

Για τον αθλητή του Γιώργου Αγγέλου, το παγκόσμιο του Λονδίνου αποτέλεσε «μια μεγάλη εμπειρία, αλλά και μια ευκαιρία που δεν μπόρεσα να ‘τσακώσω’. Εδώ και δύο χρόνια, έχω μάθει να εκμεταλλεύομαι όλες τις ευκαιρίες που μου δίνονται και θα ήθελα να συμβεί το ίδιο και τώρα. Έχω, όμως, πολλά χρόνια μπροστά μου. Αυτός ο αγώνας μου έδωσε δύναμη και πείσμα, για να συνεχίσω πιο δυνατά από εδώ και πέρα».