Επιτυχημένο τέλος σε μια υπέροχη χρονιά για τη Βάσω Μιλλούση

Μπορεί η πρόκριση στον τελικό της δοκού ισορροπίας να μην ήρθε για τη Βάσω Μιλλούση, ωστόσο η παρουσία της στο Λονδίνο είχε μόνο κέρδη. Η 25χρονη πρωταθλήτρια, που έχασε για 0,275 βαθμούς την είσοδο στην οκτάδα του τελικού, απέδειξε ξανά ότι διανύει την καλύτερη φάση της καριέρας της.

«Παρότι δεν μπήκα στον τελικό, η εμφάνισή μου αποτέλεσε πολύ μεγάλο κέρδος. Είναι μεγάλη υπόθεση να βρίσκεσαι στις 12-13 κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου. Από την άλλη, νιώθω ανακουφισμένη που δεν ήμουν ανάμεσα στις τρεις αναπληρωματικές! Είναι ιδιαίτερα ψυχοφθόρο να είσαι αναπληρωματική σ’ έναν τόσο σπουδαίο αγώνα και να πρέπει να περιμένεις μέχρι τέλους, γνωρίζοντας ότι στην πραγματικότητα δεν πρόκειται να συμμετάσχεις», τονίζει η Μιλλούση, η οποία βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ στο θεσμό, αφού η προηγούμενη καλύτερη θέση της σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν η 14η -και πάλι στη δοκό- στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας το 2002.

Η αθλήτρια του Γ.Σ. Καλλιθέας, που μέσα στο 2009 είχε ήδη πετύχει μια σειρά από ανεπανάληπτα επιτεύγματα, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (φιναλίστ στη δοκό, όπου κατετάγη 8η), στους Μεσογειακούς Αγώνες (χρυσό μετάλλιο στη δοκό, χάλκινο στο ομαδικό) αλλά και στην σειρά αγώνων του παγκοσμίου κυπέλλου (χάλκινο μετάλλιο στην Ντόχα του Κατάρ), στρέφει πλέον το βλέμμα στις επόμενες προκλήσεις:

«Ειλικρινά δεν περίμενα ότι η φετινή χρονιά θα ήταν τόσο καλή. Όλα πήγαν εξαιρετικά… Σε κάθε διοργάνωση όπου συμμετείχα, πέτυχα το κάτι παραπάνω σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Κατανοώ ότι το 2010 οι απαιτήσεις θα είναι ακόμα μεγαλύτερες, αλλά αυτό θα είναι μια πρόκληση για μένα. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, ώστε να παραμείνω όσο ψηλά έχω φτάσει και να ανέβω ακόμα περισσότερο».

*Από την πλευρά της, η Ευγενία Ζαφειράκη δήλωσε στενοχωρημένη για το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να δείξει τον καλύτερο εαυτό της, αλλά βέβαιη ότι σε περίπου έξι μήνες θα επιστρέψει πιο δυνατή στην Αγγλία. «Ένας τραυματισμός στο αριστερό γόνατο, με εμπόδισε να αγωνιστώ στο έδαφος και με επηρέασε και στο άλμα. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα, αλλά δεν μπορώ να είμαι ευχαριστημένη από την εμφάνισή μου, γιατί περίμενα περισσότερα. Ήταν, πάντως, μια σημαντική εμπειρία και πιστεύω ότι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2010, που επίσης θα γίνει στην Αγγλία, θα είμαι έτοιμη να δείξω πλήρως τις δυνατότητές μου», είπε η 21χρονη πρωταθλήτρια.

*Τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες δεξιώθηκε ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης, σήμερα (Πέμπτη 15/10) το μεσημέρι, σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα. Λίγο αργότερα, αναχώρησε από το Λονδίνο το πρώτο γκρουπ των Ελλήνων αθλητών και προπονητών. Οι Βλάσης Μάρας, Δημήτρης Μαρκούσης, καθώς και οι Βάσω Μιλλούση, Ευγενία Ζαφειράκη, Βικτωρία Τσακαλίδου, αναμένεται να φτάσουν αργά απόψε το βράδυ στην Αθήνα, συνοδευόμενοι από τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς Αβραάμ Σαπρανίδη, Καλίν Ζάρο και Θόδωρο Σταθόπουλο.

*Εγκάρδια συνομιλία με δύο από τους κορυφαίους αθλητές στην ιστορία της ενόργανης γυμναστικής, την Σβετλάνα Χόρκινα και τον Αλεξέι Νέμοφ, είχαν τα μέλη της ελληνικής ομάδας. Οι Ρώσοι Ολυμπιονίκες, οι οποίοι έχουν αποσυρθεί από τα ταπί εδώ και περίπου 5 χρόνια, συναντήθηκαν με την ελληνική αποστολή στο λόμπι του ξενοδοχείου, όπου και αντάλλαξαν εντυπώσεις για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη.