Συνάντηση αντιπροσωπείας της Ρυθμικής Γυμναστικής με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ρυθμικής γυμναστικής, αποτελούμενη από την Α’ Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας, Ειρήνη Αϊνδιλή, το μέλος του Δ.Σ της Ε.Γ.Ο., Ελένη Μιχοπούλου, το τεχνικό επιτελείο του ανσάμπλ και τις αθλήτριες της Εθνικής ομάδας.

 Η συνάντηση είχε χαρακτήρα ενημερωτικό, ενώ εκφράστηκαν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το άθλημα, στο δρόμο για νέες διακρίσεις, με φόντο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.  

Ο Υφυπουργός ενημερώθηκε αναλυτικά για τις διακρίσεις που ήδη έχουν πετύχει, μέσα στη χρονιά, οι αθλήτριες τόσο του ανσάμπλ όσο και του ατομικού, για τις μεγάλες επόμενες προκλήσεις, μεταξύ των οποίων το Παγκόσμιο Κύπελλο του Πέζαρο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ισραήλ, για τις ελλείψεις σε προπονητικά κέντρα όπως και την ανάγκη εξεύρεσης λύσης για νέους χώρους προπονήσεων αλλά και υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Ο κ. Αυγενάκης συνεχάρη για τις επιτυχίες και μίλησε για το θέμα των εγκαταστάσεων και των προπονητηρίων, αναφέροντας ότι θα υπάρξουν άμεσα λύσεις στέγασης τόσο στο νέο αθλητικό κέντρο πολλαπλών χρήσεων που θα δημιουργηθεί παραπλέυρως του Ποδηλατοδρομίου στο Ολυμπιακό Στάδιο, όσο σε άλλους χώρους, όπως στο Ελληνικό ή σε άλλες Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Επίσης, επισήμανε ότι η Ε.Γ.Ο. θα εισπράξει τις αμέσως προσεχείς ημέρες 472.000€ για τις Εθνικές ομάδες και την ανάπτυξη, μέσω της ενίσχυσης του ερασιτεχνικού αθλητισμού από τη φορολογία των κερδών των παικτών του Στοιχήματος.

Σε ερώτηση των προπονητριών σχετικά με την ανάγκη λειτουργίας αθλητικών σχολείων, ώστε να διευκολύνονται οι αθλήτριες με τις πολύωρες προπονήσεις, ο Υφυπουργός Αθλητισμού δήλωσε υπέρμαχος και υποστηρικτής αυτής της δυνατότητας, ωστόσο, σημείωσε πως αυτό αφορά πρωτίστως στους αρμόδιους στο Υπουργείο Παιδείας.

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Αθήνας και μέλος του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. Ελένη Μιχοπούλου, έκανε λόγο για τη διοργάνωση του περασμένου Μαρτίου, που ολοκληρώθηκε με οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία και τίμησε τον κ. Αυγενάκη με πλακέτα, μιλώντας για αγαστή συνεργασία των δύο πλευρών στην πρόκληση της επόμενης χρονιάς.  

Από πλευράς των αθλητριών τοποθετήθηκε η Κατερίνα Παγουλάτου τονίζοντας την μεγάλη επιθυμία όλων των συναθλητριών της για διακρίσεις και πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Επίσης αναφέρθηκε στο πρόβλημα ότι οι μεγάλοι αγώνες συμπίπτουν συνήθως με την περίοδο των πανελλήνιων εξετάσεων δημιουργώντας μεγάλο δίλημμα στις αθλήτριες.

Λίγο πριν η αντιπροσωπεία αποχαιρετήσει τον Υφυπουργό Αθλητισμού, η Ειρήνη Αϊνδιλή προσέφερε στον κ. Αυγενάκη τα παπουτσάκια που φορούσε στους Ολυμπιακούς αγώνες του Σίδνεϊ, όπου με την Εθνική ανσάμπλ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και λίγο μετά δήλωσε:
«Επεδίωξα να φέρω σε επαφή με τον κ. Αυγενάκη τις αθλήτριες των Εθνικών ομάδων και τις προπονήτριές μας που θα βρίσκονται στα προκριματικά για τους Ολυμπιακούς του 2024. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό που μας δέχτηκε και μας άκουσε. Κάναμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Μας έλυσε πολλές απορίες, απαντώντας στα ερωτήματά μας για θέματα εγκαταστάσεων, όπως και για την οικονομική επιχορήγηση και μας είπε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό μας και στο πλευρό των αθλητριών και προπονητριών. Τον ενημέρωσα επίσης για τους νέους μας αγωνιστικούς στόχους στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Πέζαρο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ισραήλ».  

Στη συνάντηση βρέθηκαν οι Μαρίνα Φατέεβα, υπεύθυνη ανσάμπλ Εθνικών ομάδων και ανάπτυξης και τεχνική σύμβουλος ρυθμικής, Φωτεινή Κωτσοπούλου και Σοφία Αϊβαθιάδου ομοσπονδιακές προπονήτριες ανσάμπλ, Ραλίτζα Βλαντιμίροβα, χορογράφος ανσάμπλ, Μορφούλα Ντώνα. προπονήτρια της Παναγιώτας Λύτρα και της Εβίτας Γιαννοπούλου, καθώς και οι αθλήτριες Κατερίνα Παγουλάτου, Καλομοίρα Καρόκη, Ελπίδα Εγγλέζου, Ανδρονίκη Αγάθου, Μαριέτα Τοπολλάϊ, Κορίνα Λυκάκη, Σοφία Γκιρκιλή, Ραφαηλία Φουρλή,  Ειρήνη Κονίστη, Ήλια Αλεξοπούλου, Κατερίνα Βλάσση, Κατερίνα Στεργιούλα, Παναγώτα Λύτρα και Εβίτα Γιαννοπούλου.