Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση αντιπροσωπείας της Ε.Γ.Ο. με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά, έπειτα από σχετικό αίτημα του Προέδρου της Ε.Γ.Ο. Αθανάσιου Σταθόπουλου και του Γενικού Γραμματέα Κωνσταντίνου Πανταζή, το οποίο έγινε άμεσα αποδεκτό, με αντικείμενο την ενημέρωση σχετικά με το σύστημα αξιολόγησης «Χίλων».

Οι κ.κ. Σταθόπουλος και Πανταζής, τους οποίους συνόδευσε στο γραφείο του Γ.Γ.Α. ο προϊστάμενος οικονομικών υπηρεσιών της Ομοσπονδίας Αργύρης Ρηγόπουλος, παρουσίασαν αναλυτικά στοιχεία για τη διοικητική αναδιοργάνωση της Ε.Γ.Ο. που έχει ως γνώμονα τη μεγαλύτερη διαφάνεια των ενεργειών της: Σε σύγκριση με το 2020 που είχαν αναρτηθεί 20 πραξεις στη «Διαύγεια», μέχρι σήμερα για το 2021 έχουν αναρτηθεί 876 πράξεις και επιπλέον έχουν δοθεί στη «Διαύγεια» όλες οι αποφάσεις (128) που έχει λάβει το Δ.Σ. στις 28 φετινές συνεδριάσεις του.

Επιπροσθέτως ο κ. Μαυρωτάς ενημερώθηκε ότι η Ε.Γ.Ο. είναι από τις ελάχιστες Ομοσπονδίες που έχουν προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων (GDPR) όπως και το ΚΗΜΔΗΣ και ΕΣΗΔΗΣ για τις δαπάνες που πραγματοποιεί.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού ενημερώθηκε για όλα τα στοιχεία που βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία της Ε.Γ.Ο., ενώ ταυτόχρονα θα αυξηθεί και η ποσόστωση στο σύστημα «Χίλων», που αξιολογείται συνολικά με 25% επί της συνολικής ετήσιας επιχορήγησης.
Εκτός των άλλων, έγινε αναφορά στην πρόσφατη τροποποίηση του Καταστατικού της Ομοσπονδίας και στη διαβούλευση για τη θέσπιση των νέων κανονισμών, σύμφωνα με όσα προβλέπει η νομοθεσία.

Στην συνέχεια τέθηκαν ζητήματα για την εξεύρεση λύσεων σχετικά με τις αθλητικές εγκαταστάσεις που είναι αναγκαίο να υπάρξουν, αλλά και με τη βελτίωση των υφιστάμενων με τις παρεμβάσεις που χρειάζονται. Επίσης τέθηκαν θέματα για την στήριξη των αθλητών και των προπονητών όσον αφορά τις μετακινήσεις και τα οικονομικά.

Ο κ. Μαυρωτάς διαβεβαίωσε για τη νέα προσπάθεια στήριξης των Εθνικών ομάδων μέσα από νέα χρηματοδοτικά μοντέλα, αλλά και την βελτίωση παραμέτρων στο υφιστάμενο σύστημα «Χίλων». Τέλος δόθηκαν γραπτώς και οι προτάσεις της Ομοσπονδίας για το σύστημα αξιολόγησης και δόθηκε η αμοιβαία υπόσχεση ότι όλοι μαζί θα συνεργαστούμε για το καλύτερο αθλητικό αποτέλεσμα.