Γράφει ιστορία το 2ο “Horizon Cup”, με συμμετοχές από 19 χώρες και τρεις ηπείρους

Περίοπτη θέση στον χάρτη της διεθνούς ενόργανης γυμναστικής κατακτά το διασυλλογικό τουρνουά “Horizon Cup” της Θεσσαλονίκης, στο οποίο φέτος θα εκπροσωπηθούν σωματεία και εθνικές ομάδες από 19 χώρες και τρεις διαφορετικές ηπείρους.

Με τις ξένες συμμετοχές να τριπλασιάζονται σε σύγκριση με την περσινή, πρώτη χρονιά του εγχειρήματος, η μοναδική διεθνής διοργάνωση ενόργανης στην Ελλάδα κερδίζει ήδη σημαντική φήμη εκτός των συνόρων και αποκτά την προοπτική να καθιερωθεί ως το κορυφαίο τουρνουά για νέους αθλητές σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ειδικότερα, ραντεβού στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου θα δώσουν ανερχόμενοι αθλητές και αθλήτριες από 19 χώρες (Καναδάς, Παλαιστίνη, Ισραήλ, Βρετανία, Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Ελβετία, Γαλλία, Ουγγαρία, Ιταλία, Βουλγαρία, Κύπρος, Κόσοβο, Βόρεια Μακεδονία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία και Ελλάδα), εκπροσωπώντας περισσότερους από 40 ξένους συλλόγους της Ευρώπης, της Ασίας, αλλά και της Αμερικής.
Μαζί τους, πολλά νέα ταλέντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, θα έχουν την σπάνια ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία ενός αγώνα παγκοσμίων προδιαγραφών.

«Το γεγονός ότι στη φετινή διοργάνωση δήλωσαν συμμετοχή σχεδόν είκοσι χώρες αποτελεί για εμάς ιδιαίτερη τιμή, αποδεικνύοντας περίτρανα την αναγνώριση του “Horizon Cup” από τη διεθνή κοινότητα της γυμναστικής, και το σημαντικότερο είναι ότι η αναγνώριση αυτή ήρθε μόλις ένα χρόνο μετά τη γέννησή του. Ομολογουμένως όλη η Ευρώπη και όχι μόνο, αγκαλιάζει την συγκεκριμένη διοργάνωση, που πλέον αναρριχάται στην κορυφή. Εξάλλου αυτός ήταν εξαρχής ο στόχος μας: Το “Horizon Cup” να αποτελεί μια κορυφαία διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών. Με την πολύτιμη βοήθεια της Ε.Γ.Ο. και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και όλων των χορηγών μας, η φετινή διοργάνωση θα είναι ακόμα καλύτερη και θα ανέβει πιο ψηλά», τόνισε ο πρόεδρος της διοργανώτριας Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε., Χρήστος Ψαθάς.

«Η εξαιρετική οργάνωση του περσινού αγώνα αποτέλεσε την καλύτερη διαφήμιση για να ακουστεί το “Horizon Cup” διεθνώς και να έχουμε φέτος πολλαπλάσιες συμμετοχές από το εξωτερικό. Ασφαλώς βοηθούν πολύ και οι εγκαταστάσεις της Μίκρας, αφού η αίθουσα “Ιωάννης Μελισσανίδης” είναι ό,τι καλύτερο για αγώνες ενόργανης και έχει διεθνή φήμη. Θα είμαστε έτοιμοι για να ανταποκριθούμε στις αυξημένες απαιτήσεις με τον καλύτερο τρόπο και να παρέχουμε ιδανικές συνθήκες σε όλα τα σωματεία, τους αθλητές και τις αθλήτριες που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους», πρόσθεσε ο Τεχνικός Διευθυντής της διοργάνωσης, Δημήτρης Γιαννουλίδης.

Το 2ο “Horizon Cup” διοργανώνεται από την Αθλητική Ένωση Σωματείων Γυμναστικής Βορείου Ελλάδος (Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε.), σε συνεργασία με την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, με την συμμετοχή αθλητών γεννημένων μεταξύ 2003 και 2007 και αθλητριών γεννημένων μεταξύ 2005 και 2008.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αγόρια γεννημένα μεταξύ 2003 και 2007 και κορίτσια γεννημένα μεταξύ 2005 και 2008, με το αγωνιστικό πρόγραμμα να διευρύνεται φέτος και να συμπεριλαμβάνει τις ηλικίες εφήβων – νεανίδων, πέρα από τις κατηγορίες παίδων – κορασίδων.