«Χάλκινος» ο Δημήτρης Κυρσανίδης στο παγκόσμιο κύπελλο παρκούρ της Κίνας

Με μία ανεπανάληπτη επιτυχία και ένα μετάλλιο για την Ελλάδα, το χάλκινο στο αγώνισμα Speed Run, συνοδεύτηκε η συμμετοχή του Δημήτρη Κυρσανίδη στο παγκόσμιο κύπελλο παρκούρ της Τσενγκντού, στην Κίνα.

Το πρώτο από τα τρία παγκόσμια κύπελλα παρκούρ που διοργανώνονται φέτος από τη Διεθνή Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG) είχε έντονο ελληνικό χρώμα, χάρη στον 23χρονο Θεσσαλονικιό πρωταθλητή, ο οποίος πανηγύρισε το πρώτο μετάλλιο της καριέρας του στο Speed Run ανδρών, κατακτώντας την 3η θέση στον τελικό με χρόνο 10.910, πίσω από τον Βρετανό Ντέιβιντ Νελμς (10.460) και τον Ελβετό Κρίστιαν Χάρματ (10.680). Στον προκριματικό του αγωνίσματος, είχε τερματίσει 7ος με 11.450.

Ο Δημήτρης Κυρσανίδης προσπάθησε να ανέβει στο βάθρο και στο Freestyle, που θεωρείται το «καλό» του αγώνισμα, αλλά τελικά κατέκτησε την 5η θέση με 23,000 βαθμούς, μένοντας εκτός μεταλλίων για 0,500 β., καθώς αγωνίστηκε τραυματισμένος. Στον προκριματικό του Freestyle ήταν 4ος, με 22,500 βαθμούς.

Θα ακολουθήσουν τα αντίστοιχα παγκόσμια κύπελλα στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας (19-21 Απριλίου) και στο Μονπελιέ της Γαλλίας (31 Μαΐου – 2 Ιουνίου), ενώ η φετινή χρονιά θα χαρακτηριστεί επίσης από την ολοκλήρωση του αγωνιστικού σχεδιασμού ενόψει του 1ου παγκόσμιου πρωταθλήματος παρκούρ της FIG, το οποίο πρόκειται να διοργανωθεί μέσα στο 2020.

Ο Δημήτρης Κυρσανίδης (δεξιά) κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Speed Run ανδρών του παγκοσμίου κυπέλλου, πίσω από τον Βρετανό Ντέιβιντ Νελμς (αριστερά) και τον Ελβετό Κρίστιαν Χάρματ (κέντρο).

Ο Δημήτρης Κυρσανίδης (δεξιά) κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Speed Run του παγκοσμίου κυπέλλου της Κίνας, πίσω από τον Βρετανό Ντέιβιντ Νελμς (κέντρο) και τον Ελβετό Κρίστιαν Χάρματ (αριστερά).