Τα αθλήματα της Γυμναστικής στο επίκεντρο, στην Sportexpo 2019

Μία μοναδική ευκαιρία για να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τα αθλήματα της Γυμναστικής θα έχουν μικροί και μεγάλοι, μέσα από την 4η Διεθνή Έκθεση Αθλητισμού Sportexpo, από την Τετάρτη 10 Απριλίου έως και το Σάββατο 13 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη.

H Sportexpo 2019 θα λειτουργήσει στο Περίπτερο 17 της ΔΕΘ – HELEXPO, έχοντας μεταξύ των βασικών της στόχων την παρουσίαση των ερασιτεχνικών αθλημάτων στους επισκέπτες και τη γνωστοποίησή τους στο ευρύ κοινό. Στην κατεύθυνση αυτή, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα οργανώσει κατά τις πρωινές ώρες την επίσκεψη μαθητών Δημοτικών Σχολείων για την γνωριμία με τα Ολυμπιακά αθλήματα και την συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές εκδηλώσεις.

Περίοπτη θέση στην Sportexpo θα έχουν τα αθλήματα της Γυμναστικής, τα οποία θα παρουσιαστούν μέσα από ειδικά σχεδιασμένες επιδείξεις αθλητών και σωματείων, παρουσία των ομοσπονδιακών προπονητών του κλιμακίου της Βόρειας Ελλάδας, προβολή όλων των αθλημάτων σε γιγαντοοθόνες, καθώς και άλλες δράσεις, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας στο Περίπτερο 17 της ΔΕΘ – HELEXPO.

Επιπλέον, η Γυμναστική θα είναι πρωταγωνίστρια και στα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης, στις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης (11/04), όπου ξεχωριστό θέαμα πρόκειται να προσφέρουν τόσο η ομάδα Γυμναστικής για Όλους «Εν Χορώ» από τα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, όσο και η Ιωάννα Δούκα, η οποία θα κάνει μία εντυπωσιακή ακροβατική επίδειξη.

«Συμμετέχουμε ενεργά στην Sportexpo 2019, η οποία αποτελεί για την Ε.Γ.Ο. μία εξαιρετική ευκαιρία για να προβάλει τα αθλήματα της Γυμναστικής. Επίλεκτοι αθλητές θα χρησιμοποιηθούν για την παρουσίαση βασικών ασκήσεων γυμναστικής, ενώ έχουμε προγραμματίσει μία σειρά από εντυπωσιακές γυμναστικές επιδείξεις καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, με αποκορύφωμα τα επίσημα εγκαίνια, που θα έχουν την σφραγίδα του αθλήματός μας. Καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει στη ΔΕΘ – HELEXPO και να γνωρίσει μία διαφορετική όψη του αθλητισμού», τόνισε ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης.

Η είσοδος στην Sportexpo 2019 θα είναι δωρεάν. Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης:
Τετάρτη (10/04) – Παρασκευή (12/04): 09:00 – 20:00, Σάββατο (13/04): 10:00 – 20:00.

sportexpo2019_map