Πρόληψη και αναφορά παρατυπιών στον αθλητισμό: Ερωτηματολόγια για το κοινό

Ενόψει των ανοιχτών ομιλιών που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 05/11 και την Παρασκευή 09/11 στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας, με θέμα την ενημέρωση προπονητών και γονέων σχετικά τη διαδικασία πρόληψης και αναφοράς παρατυπιών στον αθλητισμό (whistleblowing), σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο της έρευνας οι συμμετέχοντες θα κληθούν να συμπληρώσουν, εφόσον το επιθυμούν, δύο ανώνυμα ερωτηματολόγια (ένα πριν από την έναρξη της ομιλίας και άλλο ένα με την ολοκλήρωση αυτής).

Στόχος είναι να αξιολογηθεί, μέσα από τις απαντήσεις των ερωτηθέντων, ο βαθμός ενημέρωσης και η άποψη των ανθρώπων του αθλητισμού -και ειδικότερα της γυμναστικής στην προκειμένη περίπτωση- για τους τρόπους αναφοράς αθλητικών παρατυπιών όπως αυτές που έχουν παρατηρηθεί σε άλλες χώρες ή σε άλλα αθλήματα (χειραγώγηση αγώνων μέσω παράνομων αθλητικών στοιχημάτων, χρήση απαγορευμένων ουσιών – ντόπινγκ, κ.λπ.).

Περισσότερες πληροφορίες για τους στόχους του προγράμματος “SPORT WHISTLE” υπάρχουν στον παρακάτω σύνδεσμο: https://sportwhistle.eu/project-aims/?lang=el

Οι ομιλίες, που διοργανώνονται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε., θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο της αίθουσας «Ι. Μελισσανίδης», στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας, τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018 (ώρα 18:30-19:30), αλλά και την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 (ώρα 16:00-17:00).

Εισηγήτριες θα είναι η Ε.Ε.Π. του ΣΕΦΑΑ – Α.Π.Θ. κα Ευδοξία Κοσμίδου τη Δευτέρα 05/11 και η επιστημονική συνεργάτιδα του ΣΕΦΑΑ – Α.Π.Θ κα Γαρυφαλλιά Δαρόγλου την Παρασκευή 09/11. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους τους ενδιαφερόμενους.