Ενημερωτικές ομιλίες στη Μίκρα, για την πρόληψη και αναφορά παρατυπιών στα αθλήματα της Γυμναστικής

Δύο ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ομιλίες για την ενημέρωση προπονητών, γονέων και διοικητικών παραγόντων σχετικά με την πρόληψη και αναφορά παρατυπιών (whistleblowing) στον αθλητισμό και ειδικότερα στη Γυμναστική, διοργανώνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. και με το 1ο διεθνές τουρνουά ενόργανης γυμναστικής “Horizon Cup”.

Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο της αίθουσας «Ι. Μελισσανίδης», στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας, τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018 (ώρα 18:30-19:30), αλλά και την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 (ώρα 16:00-17:00), προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και οι αποστολές που θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη για το “Horizon Cup”.

Εισηγήτριες θα είναι η Ε.Ε.Π. του ΣΕΦΑΑ – Α.Π.Θ. κα Ευδοξία Κοσμίδου τη Δευτέρα 05/11 και η επιστημονική συνεργάτιδα του ΣΕΦΑΑ – Α.Π.Θ κα Γαρυφαλλιά Δαρόγλου την Παρασκευή 09/11. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Στο πλαίσιο των ομιλιών θα ζητηθεί από τους συμμετέχοντες να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια για την αναφορά παρατυπιών στον αθλητισμό και την αξιολόγηση του προγράμματος και θα τους χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Η συγκεκριμένη δράση είναι ενταγμένη στο ερευνητικό πρόγραμμα “W.H.I.S.T.L.E.” που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Erasmus+) και συντονίζεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε για την ανάπτυξη ενός εκπαιδευτικού εργαλείου που βασίζεται σε δεδομένα με σκοπό την προώθηση και τη διευκόλυνση της αναφοράς παρατυπιών (whistleblowing) στον αθλητισμό. Το εκπαιδευτικό υλικό απευθύνεται σε στελέχη, φορείς, προπονητές και αθλητές, στοχεύοντας στην εκπαίδευσή τους σχετικά με τις στρατηγικές πρόληψης και τις παρεμβάσεις κατά των επιβλαβών αθλητικών παρατυπιών μέσω αναφοράς.
Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο καθηγητής του ΣΕΦΑΑ – Α.Π.Θ., κ. Χαράλαμπος Τσορμπατζούδης.

Περισσότερες πληροφορίες για το ερευνητικό πρόγραμμα “W.H.I.S.T.L.E.” μπορείτε να βρείτε στον επίσημο δικτυακό τόπο του προγράμματος: https://sportwhistle.eu/?lang=el