Με πίστη η Εθνική ομάδα ανσάμπλ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα (videos & photos)

Έτοιμες να ξεπεράσουν όλες τις δυσκολίες, ώστε να πετύχουν τον στόχο της εισόδου στην προνομιούχο 24άδα, αισθάνονται οι νεαρές αθλήτριες του ελληνικού ανσάμπλ, που θα δώσουν τον σημαντικότερο αγώνα της χρονιάς -αλλά και της καριέρας τους- στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής της Σόφιας.

Η Εθνική ομάδα έκανε «επανεκκίνηση» μετά την κατώτερη των προσδοκιών εμφάνιση και τη 17η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ιουνίου, περνώντας στην τεχνική καθοδήγηση της Φωτεινής Κωτσοπούλου και της Σοφίας Αϊβαθιάδου και προχωρώντας σε αλλαγές τόσο στην σύνθεση της ομάδας όσο και σ’ εκείνη των δύο προγραμμάτων της:
Στα 5 στεφάνια επιλέχθηκε ως μουσική επένδυση το “Believer” των “Imagine Dragons” και παράλληλα ενισχύθηκε ο βαθμός δυσκολίας των ασκήσεων, ενώ το ίδιο έγινε και στο πρόγραμμα με 3 μπάλες / 2 σχοινάκια, όπου το ανσάμπλ θα χορέψει τη «Μισιρλού» σε ορχηστρική εκτέλεση.

Οι νεαρές Ελληνίδες πρωταθλήτριες (Χρύσα Μουτάφη, Ζωή Ντίτσιου, Μυρτώ Αθανασουλάκη, Ιωάννα Τζιατζιά, Χρυσάνθη Αθανασακοπούλου, Αύρα Ντούρο) έκαναν την επίσημη παρουσίαση των καινούργιων προγραμμάτων τους το απόγευμα της Τρίτης (11/09), μπροστά στο κοινό της Θεσσαλονίκης, αφήνοντας καλές εντυπώσεις παρά τα όποια λάθη στην εκτέλεσή τους και κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των φιλάθλων που βρέθηκαν στην αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» της Μίκρας για να τις γεμίσουν δύναμη.

Το ελληνικό ανσάμπλ θα μπει το Σάββατο (15/09) στη μάχη του παγκόσμιου πρωταθλήματος και θα συμμετάσχει στον πρώτο από τους δύο ομίλους (13:00 – 16:00 ώρα Ελλάδας).
Η τελική κατάταξη θα προκύψει από το άθροισμα της βαθμολογίας στα δύο προγράμματα και επιδίωξη της Εθνικής ομάδας είναι η κατάληψη μίας θέσης μέσα στο «τοπ 24», σε σύνολο 36 χωρών, προκειμένου να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στο αντίστοιχο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019, το οποίο θα έχει χαρακτήρα προ-Ολυμπιακού τουρνουά.

«Η πρόβα θα μπορούσε να πάει καλύτερα, αλλά αυτή η εμπειρία θα κάνει πιο δυνατά τα κορίτσια. Ήταν η πρώτη τους εμφάνιση σε αγωνιστικές συνθήκες και μπροστά σε κόσμο. Έγιναν κάποια λάθη, πιστεύω όμως ότι θα τα διορθώσουμε στην εμφάνισή μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι είναι εφικτή η πρόκριση στην 24άδα, αρκεί τα κορίτσια να είναι συγκεντρωμένα και να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό», τόνισε η προπονήτρια Φωτεινή Κωτσοπούλου.

Παράλληλα, η Σοφία Αϊβαθιάδου, που έχει από κοινού με την συνάδελφό της την τεχνική ευθύνη της ομάδας, υπογράμμισε:
«Σε όλη την προσπάθειά μας το τελευταίο διάστημα δεν ήμασταν μόνες μας. Είχαμε δίπλα μας τις κυρίες Μαρίνα Φατέεβα και Τζένη Παπαδοπούλου, την Εύα Χριστοδούλου, τις δασκάλες μπαλέτου Μυρτώ Τασιούλα και Γωγώ Αργύρη, καθώς και τον φυσικοθεραπευτή Δημήτρη Τσιαντούλα. Εδώ και δύο μήνες, τα κορίτσια κάνουν το καλύτερο που μπορούν στην προετοιμασία μας. Μέσα σε ελάχιστο διάστημα κλήθηκαν να ανταποκριθούν σε δύο καινούργιες χορογραφίες, ήταν μια τεράστια αλλαγή για αυτές, αλλά έχουν μεγάλη θέληση να πετύχουν. Σ’ αυτή την πρόβα τζενεράλε έγινε μία καλή προσπάθεια, είχαμε λάθη κυρίως στα 5 στεφάνια, αλλά πιστεύουμε ότι θα τα διορθώσουμε ενόψει του καθοριστικού αγώνα του Σαββάτου».

Από την πλευρά τους, οι αθλήτριες του ελληνικού ανσάμπλ δήλωσαν:

Χρύσα Μουτάφη: «Μπορούσαμε να πάμε καλύτερα σ’ αυτή την τελευταία πρόβα και πιστεύω ότι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα θα το πετύχουμε. Είμαστε δεμένες μεταξύ μας και θα τα καταφέρουμε. Πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη, να έχουμε καλό συγχρονισμό και να δώσουμε όλη μας την ψυχή».

Ζωή Ντίτσιου: «Σ’ αυτό το τεστ είχαμε κάποια λαθάκια, αλλά θα τα διορθώσουμε στις προπονήσεις που ακολουθούν. Έχουμε βάλει όλες μαζί τον στόχο να μπούμε στις 24 χώρες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σόφιας, ώστε να φτάσουμε όσο ψηλά θέλουμε στο μέλλον».

Μυρτώ Αθανασουλάκη: «Αυτή η εμπειρία στη Θεσσαλονίκη ήταν πολύ ωραία. Περιμέναμε πολύ περισσότερα, βέβαια, θα μπορούσαμε να κάνουμε πολύ καλύτερες εκτελέσεις, αλλά δεν το βάζουμε κάτω και κοιτάμε πιο ψηλά».

Ιωάννα Τζιατζιά: «Μας έχουν πει ότι τα νέα προγράμματα είναι πολύ βελτιωμένα από πολλές απόψεις, με πιο δυναμικές χορογραφίες και με πιο δύσκολα στοιχεία. Τα σχόλια είναι θετικά και πάμε δυνατά για το παγκόσμιο με τις καινούργιες χορογραφίες».

Αύρα Ντούρο: «Έχουμε ετοιμαστεί αρκετά καλά για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, μπορούμε να πάμε ακόμα καλύτερα από ό,τι δείξαμε σ’ αυτό το τεστ και συνεχίζουμε για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Χρυσάνθη Αθανασακοπούλου: «Είμαι η μικρότερη της ομάδας και το πιο καινούργιο μέλος της. Πρόκειται για την πρώτη μου εμπειρία με την Εθνική, ευχαριστώ πολύ τις προπονήτριές μου και τις συναθλήτριές μου που με εμπιστεύτηκαν για το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο κόσμος μας βοήθησε πάρα πολύ, θέλουμε όλη τη θετική ενέργεια ώστε να πάμε καλά στην Σόφια».

Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ3, που κάλυψε «ζωντανά» το τεστ της Εθνικής ομάδας την Τρίτη (11/09):

Το πρόγραμμα του ελληνικού ανσάμπλ στα 5 στεφάνια:

Το πρόγραμμα του ελληνικού ανσάμπλ στις 3 μπάλες / 2 σχοινάκια:

Στιγμιότυπα από την τελική πρόβα της Εθνικής ομάδας, με τον φακό του Σωτήρη Πάγκαλου:

ensemble-test-thesniki-sep2018_01 ensemble-test-thesniki-sep2018_02 ensemble-test-thesniki-sep2018_03 ensemble-test-thesniki-sep2018_04 ensemble-test-thesniki-sep2018_05 ensemble-test-thesniki-sep2018_06 ensemble-test-thesniki-sep2018_07 ensemble-test-thesniki-sep2018_08 ensemble-test-thesniki-sep2018_09 ensemble-test-thesniki-sep2018_10