Στο κυνήγι του τέταρτου σερί ευρωπαϊκού τίτλου ο Λευτέρης Πετρούνιας

Την κατάκτηση του τέταρτου συνεχόμενου ευρωπαϊκού τίτλου στους κρίκους και την ισοφάριση ενός μοναδικού ρεκόρ θα κυνηγήσει ο Λευτέρης Πετρούνιας στη Γλασκόβη (9-12 Αυγούστου), όπου φτάνει έχοντας συμπληρώσει δύο χρόνια ακλόνητης κυριαρχίας στην κορυφή, σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο «άρχοντας των κρίκων» θα βρεθεί στην σκοτσέζικη πόλη ως τρις πρωταθλητής Ευρώπης, μετά τις επιτυχίες του στο Μονπελιέ το 2015, στη Βέρνη το 2016 και στο Κλουζ το 2017, απέχοντας πλέον ένα χρυσό μετάλλιο από τον πολυνίκη του αγωνίσματος στην 63χρονη ιστορία του θεσμού: Τον θρυλικό Ιταλό Γιούρι Κέκι, θριαμβευτή σε τέσσερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και μάλιστα συνεχόμενα (1990, 1992, 1994, 1996).

Ο αρχικός στόχος για τον 27χρονο Έλληνα πρωταθλητή θα είναι, πάντως, η είσοδος στην οκτάδα των φιναλίστ μέσα από τον προκριματικό της Πέμπτης (09/08), όπου θα αγωνιστεί επίσης στις ασκήσεις εδάφους, προκειμένου να προσφέρει έξτρα βαθμούς στην Εθνική ανδρών και να τη βοηθήσει να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται στην ομαδική κατάταξη.
Ο Πετρούνιας θα είναι, δε, από τους πρώτους που θα ανέβουν στον αγωνιστικό χώρο του “SSE Hydro”, με δεδομένο ότι η Ελλάδα κληρώθηκε στον πρωινό όμιλο (ώρα έναρξης 10:00 τοπική, 12:00 Ελλάδας) και θα ξεκινήσει τα προγράμματά της από τους κρίκους.

Το συγκεκριμένο στοιχείο δεν ευνοεί, θεωρητικά, τους Έλληνες εκπροσώπους, αλλά ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης των κρίκων έχει ξεχάσει την έννοια της ήττας εδώ και πάρα πολύ καιρό:
Μετά τον Απρίλιο του 2016 και την κατάκτηση της 2ης θέσης στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά του Ρίο, δεν του έχει ξεφύγει ούτε ένα χρυσό μετάλλιο, μετρώντας «επτά στα επτά» στις διεθνείς διοργανώσεις όπου αγωνίστηκε, με πιο πρόσφατο το παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού τον περασμένο Μάρτιο, στη μοναδική έως τώρα φετινή συμμετοχή του.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι κλείνει ακριβώς δύο χρόνια χωρίς να έχει ηττηθεί ούτε καν σε προκριματικό των κρίκων! Από τις 7 Αυγούστου 2016, όταν τερμάτισε 2ος στον προκριματικό των Ολυμπιακών Αγώνων, κάθε παρουσία του Πετρούνια ισοδυναμεί με πρωτιά, σε κάθε θεσμό, απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο…