To Cosmogym υποδέχεται Ολυμπιονίκες και όλη την οικογένεια της Γυμναστικής (video & photos)

Στην τελική ευθεία έχει μπει το «Cosmogym» και το κορυφαίο γεγονός Γυμναστικής στη χώρα μας, έχει βάλει… τα «καλά» του για να υποδεχτεί τους χιλιάδες συμμετέχοντες , αλλά και τους θεατές που θα σπεύσουν στο Ολυμπιακό Κέντρο Πυγμαχίας «Γιώργος Στεφανόπουλος», 19-24 Ιουνίου. Τόσο οι διοργανωτές, όσο και οι αθλητές, προπονητές και ομάδες βρίσκονται επί ποδός, για να παρουσιάσουν το καλύτερο έως τώρα «Cosmogym Festival-Contest», προάγοντας τη Γυμναστική και φέροντας κοντά στο αγαπημένο άθλημα, ανθρώπους όλων των ηλικιών, από όλη την Ελλάδα.

Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, υπό την έγκριση της οποίας τελεί το event, καλωσορίζει τη σπουδαία διοργάνωση και εύχεται κάθε χρόνο να έχει την καλύτερη δυνατή επιτυχία. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο, Θανάσης Βασιλειάδης τονίζει: «Το Cosmogym είναι μια πολύ μεγάλη διοργάνωση που συνδέεται πάντα με ιδιαίτερη οργανωτική και «συμμετοχική» επιτυχία. Οι 7.300 αθλητές και αθλήτριες που θα λάβουν μέρος αποδεικνύουν τόσο τη σπουδαιότητα του φεστιβάλ, αλλά και πόσο η «Γυμναστική για όλους» έχει βρει τόσο καλά τη θέση της, στην διοργάνωση που πρωτοπορεί. Ετσι, υλοποιείται και ο στόχος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας που αποσκοπεί όχι μόνο στον υψηλό αθλητισμό, αλλά και στον μαζικό. Είναι πολύ σημαντικό, όλος ο κόσμος να έχει τη δυνατότητα συμμετοχής και όχι μόνο οι πρωταθλητές. Μέσω του Cosmogym διαδίδεται η Γυμναστική, μπαίνει σε κάθε σπίτι και τυγχάνει αποδοχής από την ελληνική κοινωνία. Η ΕΓΟ προσβλέπει στην εξάπλωση του αθλήματος και στην άθληση όλων, σε οποιαδήποτε ηλικία ενάντια στην αδράνεια. Εύχομαι στο Cosmogym να προοδεύει ολοένα και περισσότερο κάθε χρόνο, με τη συμμετοχή να κλιμακώνεται. Επίσης, καλώ τον κόσμο της Γυμναστικής, αλλά και όλους τους φιλάθλους να είναι δίπλα στη διοργάνωση και να επισκεφθούν το Ολυμπιακό Κέντρο στο Περιστέρι ώστε να θαυμάσουν το τι μπορεί να προσφέρει η Γυμναστική για Όλους».

Για μια ακόμη χρονιά «το παρών» θα δώσουν και οι ολυμπιονίκες και παγκόσμιες πρωταθλήτριες της ρυθμικής, Εύα Χρστοδούλου και Μορφούλα Ντώνα.
Η Εύα Χριστοδούλου, ιδρύτρια του Αθλητικού Συλλόγου Σ.Φ.Ι.Γ.Α Αιγάλεω, προσδοκά για την ομάδα της… τα καλύτερα: «Αναμφισβήτητα, είναι στις βλέψεις μου μια διάκριση στο Cosmogym Contest, ωστόσο αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι η συμμετοχή και η χαρά μέσω αυτής. Σ’ αυτήν την διοργάνωση επιβραβεύονται όλα τα παιδιά και ζουν αξιόλογες εμπειρίες που μόνο σε διοργανώσεις του εξωτερικού μπορούν να απολαύσουν. Είμαι πάντα κοντά και στηρίζω τις πρωτοβουλίες και όμορφες ιδέες του κ. Σκουτέρη (σ.σ. πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής) και θεωρώ ότι κάτι τέτοιες διοργανώσεις προάγουν τον αθλητισμό και τη Γυμναστική. Ο συναγωνισμός είναι γόνιμος και όλα τα παιδιά ζουν στιγμές χαράς και άθλησης».
Η Μορφούλα Ντώνα, με τα κορίτσια της Ακαδημίας της -η οποία φέρει το όνομά της- αποκαλύπτει ότι οι αθλήτριές της περιμένουν πώς και πώς το Cosmogym: «Τα παιδιά περιμένουν όλον τον χρόνο αυτή τη διοργάνωση ! Είναι πολύ σημαντική και οι πολλές συμμετοχές δείχνουν τη βαρύτητά της. Πρόκειται για ένα event που προάγει τον αθλητισμό και την Γυμναστική και δίνει τη δυνατότητα σε όλους όσους δεν μπορούν να ασχοληθούν σε επίπεδο πρωταθλητισμού, να αθληθούν και να νιώσουν τη χαρά των αγώνων. Να αναδείξουν τις ικανότητες και δυνατότητές τους. Καλώ όλους τους φιλάθλους να έρθουν στο Περιστέρι για να απολαύσουν το Φεστιβάλ».

Εκτός από τους διοργανωτές, τους αθλητές και τους προπονητές, περισσότεροι από 100 εθελοντές προετοιμάζονται για να βρεθούν δίπλα στη διοργάνωση που για 7η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται από την Αθλητική Πολιτιστική Ένωση «Γιτάνη», υπό την αιγίδα του Δήμου Περιστερίου και των Special Olympics Hellas. Η συμμετοχή τους είναι ιδιαίτερα σημαντική για την επιτυχία της μεγαλύτερης γιορτής της Γυμναστικής και αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την δύναμη της διοργάνωσης.

Δείτε το promo trailer του Cosmogym 2018:

Δείτε το flash mob του Cosmogym 2018:

Φωτογραφίες από την αντίστοιχη περσινή διοργάνωση:
cosmogym01

cosmogym02

cosmogym03

cosmogym04