Επιτυχημένο το 18ο Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής Ανατολικής Αττικής

Απόλυτη επιτυχία για άλλη μια χρονιά γνώρισε το «18ο Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής Ανατολικής Αττικής ΛΑΥΡΙΟ 2018» που διοργάνωσε ο Δήμος Λαυρεωτικής και το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου «ΘΟΡΙΚΟΣ» και δικαίως χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη αθλητική εκδήλωση της Ανατολικής Αττικής και μια από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα.

Συμμετείχαν 40 φορείς από όλη την Ελλάδα με 82 προγράμματα συνολικά ενώ οι συμμετέχοντες όλων των ηλικιακών ομάδων, από την προσχολική ηλικία έως την τρίτη ηλικία, ξεπέρασαν τους 2000, αριθμός ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης!

Όλες οι ομάδες παρουσίασαν πρωτότυπα προγράμματα και καταχειροκροτήθηκαν στο κατάμεστο Κλειστό Γυμναστήριο Λαυρίου, από τους 5.000 και πλέον θεατές.
Το φεστιβάλ άνοιξε με την προγραμματισμένη παρέλαση-παρουσίαση των συμμετεχόντων και της Πρόεδρου του Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ» κας Ευαγγελίας Βελετάκου. Η παρουσίαση και η οργάνωση των προγραμμάτων έγινε από την ηθοποιό και γυμνάστρια κα Γιώτα Αγνάντη καθώς και από Προϊστάμενο του Τμήματος Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Πανταζή, ο οποίος ευχαρίστησε τη γιατρό κα Παρασκευή Ορφανού, το προσωπικό του Κλειστού Γυμναστηρίου, τους Γυμναστές του Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ» και τους εθελοντές για την εύρυθμη λειτουργία της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση ενεργείται στα πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγραμματος «Be Active» της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αλλά έφερε και την αδεια-έγκριση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.

Στο τέλος του Φεστιβάλ δόθηκαν έπαθλα ιδιαίτερης σημασίας, επρόκειτο μια συλλογή ορυκτών μεταλλευμάτων από την περιοχή της Λαυρεωτικής για καθέ φορέα ενώ για κάθε συμμετέχοντα υπήρχε δίπλωμα και αναμνηστικό καπέλο της διοργάνωσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτριος Λουκάς, ο Βουλευτής Επικρατείας κ. Βασίλειος Οικονόμου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Λουκάς, ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Τσίκλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Αδάμης, ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Αποστολίδης, η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Θορικός» κα Ευαγγελία Βελετάκου, η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Κέφαλος» κα Δήμητρα Πάλλη, η Αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Θορικός» κα Ευαγγελία Δράκου, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι της ΔΕΥΑΤΗΛ κ. Αντώνης Κωστάλας και κ. Χάρης Ζαγουρής, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κερατέας κα Κυριακή Χολέβα, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Λαυρίου κ. Μανώλης Κονσολάκης και η Πρόεδρος του Παιδικού Βιομηχανικού Μουσείου κα Σοφία Ρωκ-Μελά.