Εξαιρετικές εντυπώσεις από την Εθνική ανσάμπλ στην πρεμιέρα του 4ου “Aphrodite Cup” (video)

Η ανανεωμένη Εθνική ανσάμπλ σκόρπισε λάμψη και ελπίδες στην αυλαία του 4ου διεθνούς τουρνουά ρυθμικής γυμναστικής “Aphrodite Cup”, ανταμείβοντας με την εμφάνισή της τους θεατές που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Κλειστό Γήπεδο του Φαλήρου και κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημά τους, αλλά και την υψηλότερη βαθμολογία από πλευράς κριτών.

Η πρεμιέρα της διοργάνωσης, η οποία πραγματοποιείται από την Παρασκευή (16/03) έως και την Κυριακή (18/03) με την συμμετοχή 239 αθλητριών από 21 χώρες και με ελεύθερη είσοδο για τους θεατές, ήταν αντάξια των προσδοκιών σε αγωνιστικό επίπεδο:

Τα κορίτσια του ελληνικού ανσάμπλ (Μαριάννα Μανδέλλου, Μυρτώ Αθανασουλάκη, Ζωή Ντίτσιου, Ιωάννα Τζιατζιά, Διώνη Διώχνου) παρουσίασαν το πρόγραμμά τους στα 5 στεφάνια, με μουσική επένδυση το “Code Name Vivaldi” των “The Piano Guys” και έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει, αφού πήραν 14,800 βαθμούς και την 1η θέση στην προσωρινή κατάταξη.
Την Εθνική ομάδα ακολούθησαν κατά σειρά η εθνική Καζακστάν (14,700 β.), ο ρωσικός σύλλογος Ριαζάν (14,300 β.), η εθνική Μαλαισίας (12,150 β.) και η εθνική Ιρλανδίας (5,000 β.).

Αύριο, Σάββατο (17/03, 19:45 – 20:00), το ελληνικό ανσάμπλ θα αγωνιστεί στις 3 μπάλες / 2 σχοινάκια, χορεύοντας «Πεντοζάλι» σε διασκευή από τους “Omega Vibes”, με μία αλλαγή στην σύνθεσή του, αφού τη θέση της Διώνης Διώχνου στο ταπί θα πάρει η Αύρα Ντούρο.
Η τελική κατάταξη των ομάδων στον σύνθετο αγώνα θα προκύψει μετά την εκτέλεση του δεύτερου προγράμματος, βάσει του βαθμολογικού αθροίσματος κάθε ομάδας.

«Κάναμε μία πολύ καλή εμφάνιση σήμερα. Φανήκαμε αρκετά βελτιωμένες σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα στην Καλαμάτα και αυτός ήταν ο στόχος μας. Το Σάββατο αγωνιζόμαστε σ’ έναν συνδυασμό οργάνων που μας δυσκολεύει, αλλά θα παλέψουμε για να εμφανιστούμε όπως πρέπει. Τα κορίτσια παίρνουν δύναμη από τον κόσμο που ήρθε εδώ για να τα στηρίξει. Στους τελικούς της Κυριακής θα επιδιώξουμε μία ακόμα καλύτερη εμφάνιση, μπροστά σε ακόμα πιο γεμάτες εξέδρες, γιατί το χειροκρότημα των θεατών είναι αυτό που μας δίνει αυτοπεποίθηση. Προσκαλούμε τον κόσμο να έρθει, να μας δει και να μας στηρίξει», σχολίασε η Εύα Χριστοδούλου, ειδική συνεργάτιδα της ομοσπονδιακής προπονήτριας Ιρίνα Ιλίεβα.

Το αποψινό αγωνιστικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται με το ατομικό των γυναικών, που επίσης αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον (20:30 – 22:30), με τις Κατερίνα Δερβίση, Μαρία Δερβίση και Ελεάννα Δημοπούλου να συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς.

Δείτε το πρόγραμμα του ελληνικού ανσάμπλ στα 5 στεφάνια (14,800 β.):