Το ελληνικό γλέντι και το ζεϊμπέκικο του Πετρούνια στο Μόντρεαλ! (videos)

Αξέχαστες στιγμές έζησαν τα μέλη της ελληνικής αποστολής στο Μόντρεαλ, γιορτάζοντας την κατάκτηση του νέου χρυσού μεταλλίου του Λευτέρη Πετρούνια, με τον «άρχοντα των κρίκων» να χορεύει ζεϊμπέκικο με τον δικό του μοναδικό τρόπο!

Την όμορφη βραδιά διοργάνωσε στην ελληνική ταβέρνα “Pireas” το ομογενειακό διαδικτυακό περιοδικό “Greek Vision” τιμώντας τον 27χρονο πρωταθλητή και ολόκληρη την ελληνική ομάδα, στο πλευρό της οποίας βρέθηκε και ο πρώτος Έλληνας που κατέκτησε μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, ο Ιωάννης Μελισσανίδης.

Το κέφι έφτασε στα ύψη όταν ο Λευτέρης Πετρούνιας σηκώθηκε να χορέψει και εντυπωσίασε χτυπώντας παλαμάκια με τα πόδια! Την παράσταση έκλεψε πάντως ο προπονητής του, Δημήτρης Ράφτης, που μπορεί να μην τα κατάφερε τόσο καλά στην κατακόρυφο, αλλά παρέδωσε μαθήματα στο ζεϊμπέκικο…

Δείτε στιγμές από το ελληνικό γλέντι και τα… χορευτικά κόλπα του Λευτέρη Πετρούνια:

Στο περιθώριο του γλεντιού, ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής των κρίκων μίλησε στην κάμερα του “Greek Vision”, λέγοντας τα εξής:
«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος… Για άλλη μια φορά καταφέραμε να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλά και να ακούσουμε τον Εθνικό Ύμνο. Ο στόχος επετεύχθη και δεν μπορώ παρά να είμαι ευτυχισμένος. Από εδώ και πέρα, εφόσον έχουμε την υγεία μου, μπορούμε να περιμένουμε επαναλήψεις των ίδιων αποτελεσμάτων, με μεγάλο στόχο τους Ολυμπιακούς του Τόκιο το 2020.
Είχε πολλούς Έλληνες στο στάδιο και ένιωθα αρκετό άγχος. Με άγχωσε το ότι αγωνιζόμουν προτελευταίος, επειδή είχε πολλά χρόνια να μου συμβεί. Όπως είχα πει, όμως, έφτιαξα τον αγώνα στο μυαλό μου σαν να αγωνιζόμουν σε μια μικρή Ελλάδα. Αυτό μου έδωσε πολλή δύναμη για να υπερασπιστούμε τον τίτλο».
Για τους Έλληνες της ομογένειας, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι η αγάπη που μας δίνουν αποτελεί τη δύναμή μας και τους ευχαριστούμε!
Αυτή τη νίκη την αφιερώνω στον προπονητή μου, στην οικογένειά μου και στην μητέρα μου, καθώς και σε όλη την Ελλάδα και φυσικά στην ομογένεια που ήταν δίπλα μας. Αυτή τη φορά, τους νιώσαμε κοντά μας όσο περισσότερο γινόταν».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις που έκανε ο Πετρούνιας, το βράδυ μετά τον θρίαμβό του:

Δείτε το «χρυσό» πρόγραμμα του Λευτέρη, όπως το κατέγραψε το “Greek Vision” από την εξέδρα του Ολυμπιακού Σταδίου του Μόντρεαλ: