Εννιά φιναλίστ στον τελικό του εδάφους ανδρών

Με εννιά φιναλίστ θα διεξαχθεί ο τελικός των ασκήσεων εδάφους ανδρών στο παγκόσμιο ενόργανης του Καναδά, αφού ένα πρόβλημα στο ταπί στοίχισε βαθμολογικά στον Χιλιανό Τομάς Γκονζάλες και η ένστασή του έγινε δεκτή από τη FIG.

Το ταπί δεν είχε «κουμπώσει» καλά σε ένα σημείο, στο οποίο υπήρχε αστάθεια κατά τη διεξαγωγή του 4ου και τελευταίου προκριματικού ομίλου των ανδρών. Το πρόβλημα έγινε εμφανές όταν ο Ολλανδός Μπαρτ Ντέρλοο είχε πτώση στο συγκεκριμένο σημείο και η FIG, αφού αποκατέστησε την σωστή λειτουργία του ταπί, έδωσε στους αθλητές που μόλις είχαν αγωνιστεί τη δυνατότητα να επαναλάβουν τα προγράμματά τους.

Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή άφησε εκτός οκτάδας τον Τομάς Γκονζάλες, καθώς στην επανάληψη του προγράμματός του ο Ολλανδός Μπραμ Φέρχοφσταντ πήρε υψηλότερη βαθμολογία (14,433 β.), ενώ ο Χιλιανός είχε αγωνιστεί στην αμέσως προηγούμενη περιστροφή (14,266 β.) υπό δυσμενέστερες συνθήκες και δεν είχε δικαίωμα νέας προσπάθειας.

Μετά από ένσταση της Χιλής, η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής αποφάσισε να επιτραπεί κατ’ εξαίρεση στον Γκονζάλες να συμμετάσχει στον τελικό του Σαββάτου (07/10) ως ένατος φιναλίστ, εκτελώντας το πρόγραμμά τους πρώτος απ’ όλους.