«Επόμενη στάση: Πέζαρο» για την Κελαϊδίτη και το ανσάμπλ

Με την αναχώρηση του πρώτου κλιμακίου της Εθνικής ομάδας, που αποτελείται από τις εκπροσώπους του ατομικού, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής του Πέζαρο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου.

Για την ιταλική πόλη ταξίδεψαν σήμερα (Σάββατο 26/08) η πρωταθλήτρια του ατομικού Ελένη Κελαϊδίτη με την προπονήτριά της Μαρίνα Φατέεβα, καθώς και η διεθνής κριτής Μαρία Πάχτα, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη (31/08) θα «πετάξουν» τα κορίτσια του ανσάμπλ (Χρύσα Μουτάφη, Μαριάννα Μανδέλλου, Αναστασία Δογραμματζή, Ζωή Ντίτσιου, Μυρτώ Αθανασουλάκη), μαζί με την ομοσπονδιακή προπονήτρια Ιρίνα Ιλίεβα, την συνεργάτιδά της Εύα Χριστοδούλου και τον δάσκαλο μπαλέτου Γιώργο Παπαθανασίου.
Αρχηγός της ελληνικής αποστολής θα είναι η πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής ρυθμικής της Ε.Γ.Ο. Αθανασία Λαμπροπούλου-Συροπούλου, ενώ στο πλευρό των Ελληνίδων αθλητριών θα βρεθεί κατά τη διάρκεια των αγώνων και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θανάσης Βασιλειάδης.

Το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα θα αποτελέσει για τις πρωτοεμφανιζόμενες Ελληνίδες αθλήτριες το «βάπτισμα του πυρός», χωρίς να έχει την βαρύτητα και την κρισιμότητα των δύο επόμενων, αφού στα παγκόσμια του 2018 στην Σόφια και του 2019 στο Μπακού θα ξεκινήσει και θα κορυφωθεί, αντίστοιχα, η διαδικασία της Ολυμπιακής πρόκρισης.

«Περιμένουμε από όλες τις αθλήτριές μας μία ωραία εμφάνιση, ανάλογη των δυνατοτήτων τους και της πολλής δουλειάς που έχουν ρίξει. Είναι η πρώτη χρονιά ενός νέου Ολυμπιακού κύκλου και θέλουμε να δείξουμε μία θετική εικόνα. Προετοιμαζόμαστε για την ερχόμενη διετία, ώστε να είμαστε πανέτοιμοι το 2019, όταν θα κριθεί η Ολυμπιακή πρόκριση. Η φετινή διοργάνωση αποτελεί την πρώτη στάση σ’ αυτή τη διαδρομή», τόνισε η πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής ρυθμικής της Ε.Γ.Ο. Αθανασία Λαμπροπούλου-Συροπούλου, η οποία ως αθλήτρια υπήρξε μέλος της πρώτης Εθνικής ανσάμπλ γυναικών που διακρίθηκε στο διεθνές στερέωμα (5ες θέσεις στο παγκόσμιο του 1989 στο Σαράγεβο και στο ευρωπαϊκό του 1990 στο Γκέτεμποργκ).

Παράλληλα, η κυρία Λαμπροπούλου-Συροπούλου αναφέρθηκε στις επιμέρους προσδοκίες που υπάρχουν σε ατομικό και ανσάμπλ:
«Η Ελένη Κελαϊδίτη έχει δουλέψει σκληρά, έχει προπονηθεί σωστά και μπορεί να πλησιάσει την πρώτη δεκάδα του σύνθετου ατομικού. Αν είναι συγκεντρωμένη και εκτελέσει σωστά τα προγράμματά της, περιμένουμε να τη δούμε και στην οκτάδα του τελικού σε κάποιο όργανο. Πρόκειται για στόχους δύσκολους, γιατί αυτή είναι ουσιαστικά η πρώτη χρονιά της στο παγκόσμιο στερέωμα, αλλά μέχρι στιγμής έχει ανταποκριθεί πάρα πολύ καλά και ενσαρκώνει τις ελπίδες μας για να διακριθεί στο Πέζαρο και να φτάσει ακόμα ψηλότερα στο μέλλον. Είναι κρίμα που δεν θα αγωνιστεί και η Κατερίνα Δερβίση, λόγω τραυματισμού. Είναι μία αθλήτρια που θα μπορούσε να μας δώσει σωστές εκτελέσεις και επιπλέον θα αλληλοβοηθούνταν με την Ελένη, αφού έχουν μία πολύ ωραία σχέση μεταξύ τους.
Στο ανσάμπλ είχαμε επίσης μία απώλεια της τελευταίας στιγμής, με τον τραυματισμό της Αγγελικής Αποστολίδου που είχε δουλέψει πολύ καλά με την ομάδα, αλλά ευτυχώς η Μυρτώ Αθανασουλάκη που κλήθηκε να την αντικαταστήσει μπήκε αμέσως στο σχήμα και ανταποκρίνεται απόλυτα ικανοποιητικά. Αποδεικνύεται ότι έχουμε μία πραγματική ομάδα, που έχει δουλέψει σωστά και με επιμονή. Στο Πέζαρο απλώς θα δούμε το ξεκίνημα μίας προσπάθειας με ορίζοντα τετραετίας, αλλά περιμένουμε από τα κορίτσια μία εμφάνιση αντάξια των θυσιών τους και της καθημερινής σκληρής τους προσπάθειας. Θέλουμε να πιάσουν τόπο αυτές οι θυσίες στο τέλος, να φτάσουν οι αθλήτριές μας μακριά και να πετύχουν όσα ονειρεύονται. Το αξίζουν οι ίδιες, η προπονήτριά τους Ιρίνα Ιλίεβα και όλοι οι συνεργάτες της».

Στο 35ο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής, που θα πραγματοποιηθεί στη χωρητικότητας 6.340 θέσεων “Adriatic Arena”, έχουν δηλώσει συμμετοχή 95 αθλήτριες του ατομικού και 30 εθνικές ομάδες ανσάμπλ, εκπροσωπώντας συνολικά 54 χώρες.
Είναι η πρώτη φορά που η Ιταλία φιλοξενεί ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής, ωστόσο το Πέζαρο έχει παράδοση στην τέλεση διοργανώσεων υψηλού επιπέδου, καθώς το παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής της ιταλικής πόλης αποτελεί σταθερή αξία στο διεθνές καλεντάρι την τελευταία δεκαετία. Στην τελευταία διοργάνωση μάλιστα, τον περασμένο Απρίλιο, η Κελαϊδίτη ήταν φιναλίστ στην κορδέλα, κατακτώντας την 8η θέση.

Το πρόγραμμα των αγώνων (σε ώρες Ελλάδας):

Τετάρτη 30 Αυγούστου
10:00 – 20:30: Ατομικό: Γενικός αγώνας, 1ο σκέλος (στεφάνι, μπάλα)
22:00 – 22:30: Ατομικό: Τελικός στο στεφάνι
22:35 – 23:05: Ατομικό: Τελικός στην μπάλα

Πέμπτη 31 Αυγούστου
10:00 – 20:30: Ατομικό: Γενικός αγώνας, 2ο σκέλος (κορύνες, κορδέλα)
22:00 – 22:30: Ατομικό: Τελικός στις κορύνες
22:35 – 23:05: Ατομικό: Τελικός στην κορδέλα

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου
16:15 – 22:00: Ατομικό: Τελικός σύνθετου ατομικού

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου
16:30 – 22:00: Ανσάμπλ: Σύνθετος αγώνας (5 στεφάνια, 3 μπάλες / 2 σχοινάκια)

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου
15:00 – 15:40: Ανσάμπλ: Τελικός στα 5 στεφάνια
15:45 – 16:25: Ανσάμπλ: Τελικός στις 3 μπάλες / 2 σχοινάκια