Ε. Κελαϊδίτη: «Πίστευα σ’ αυτή τη διάκριση, θα στοχεύσω ακόμα ψηλότερα στο παγκόσμιο!»

Τα καλύτερα έρχονται για την Ελένη Κελαϊδίτη, η οποία έλαμψε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής της Βουδαπέστης και άφησε υποσχέσεις για ακόμα μεγαλύτερες διεθνείς διακρίσεις.

Η αθλήτρια της Μαρίνα Φατέεβα έμεινε 8η στον τελικό των κορυνών με 15,850 β., αφού δεν μπόρεσε να επαναλάβει την εκπληκτική εμφάνιση του προκριματικού (17,200 β.), που θα την έφερνε μια ανάσα από το «τοπ 4» των φιναλίστ. Ωστόσο, η συμμετοχή της στον τελικό αποτελεί από μόνη της ξεχωριστή επιτυχία, καθώς και «σκαλοπάτι» για να ανέβει ακόμα ψηλότερα στο προσεχές μέλλον.

«Είχα μία μικρή ατυχία και δεν μπόρεσα να τερματίσω ψηλότερα στον τελικό. Αυτό μου αφήνει γλυκόπικρη γεύση, αλλά είναι πολύ μεγαλύτερη η ικανοποίηση που νιώθω για την συνολική εμφάνισή μου εδώ: Τερμάτισα 11η στο σύνθετο ατομικό, ανάμεσα σε τόσες μεγάλες αθλήτριες, και κατάφερα να μπω σ’ έναν από τους τελικούς οργάνων», είπε η εορτάζουσα Ελληνίδα αθλήτρια και συμπλήρωσε:
«Είχαμε προετοιμαστεί καλά και περιμέναμε την είσοδό μου σ’ έναν τελικό. Ήμουν φιναλίστ και σε δύο παγκόσμια κύπελλα φέτος, στο Πέζαρο στην κορδέλα και στην Σόφια στις κορύνες, γι’ αυτό πίστευα ότι θα μπορούσα να πετύχω μία τέτοια διάκριση και στο ευρωπαϊκό»,

kelaiditi-dervisi-budapest2017_2

Η Ελένη Κελαϊδίτη (αριστερά), μαζί με την συναθλήτριά της Κατερίνα Δερβίση

Πλέον, η Κελαϊδίτη στρέφει το βλέμμα στους Παγκόσμιους Αγώνες της Πολωνίας (21-22 Ιουλίου), κυρίως όμως στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα φιλοξενηθεί στο Πέζαρο της Ιταλίας (30 Αυγούστου – 3 Σεπτεμβρίου) και το οποίο θα αποτελέσει την κορύφωση της φετινής προσπάθειας:
«Θα προσπαθήσω να τα πάω ακόμα καλύτερα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο στόχος θα είναι ο ίδιος και εκεί: Η πρόκριση σε έναν ή και σε δύο τελικούς οργάνων, αν μπορέσω. Πιστεύω ότι τα καλύτερα όργανά μου είναι η μπάλα και οι κορύνες».

Καταλήγοντας, η 17χρονη πρωταθλήτρια απεύθυνε ευχαριστίες προς τους ανθρώπους και τους φορείς που την υποστηρίζουν:
«Θέλω να ευχαριστήσω πάνω απ’ όλους την προπονήτριά μου, κυρία Μαρίνα Φατέεβα, αλλά επίσης την Ομοσπονδία και τον πρόεδρο κ. Θανάση Βασιλειάδη που βρέθηκε στο πλευρό μας, την πρόεδρο του συλλόγου μου Γ.Ο.Π.Φ. Αρμονία, κυρία Ελένη Μιχοπούλου, καθώς και τους γονείς μου, για όλη την στήριξη που μου δίνουν».

Δείτε όλα τα βίντεο από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής, στο κανάλι της Ε.Γ.Ο. στο YouTube!

Το πρόγραμμα της Κελαϊδίτη στον προκριματικό των κορυνών:

Το πρόγραμμα της Κελαϊδίτη στον τελικό των κορυνών: