Αφιέρωμα στον Λευτέρη Πετρούνια από το περιοδικό της FIG

Ο Ολυμπιακός θρίαμβος του Λευτέρη Πετρούνια έχει περίοπτη θέση στο τελευταίο τεύχος του επίσημου περιοδικού της FIG, World Of Gymnastics, το οποίο φιλοξενεί μία ολοσέλιδη συνέντευξη του «χρυσού» Ολυμπιονίκη των κρίκων, κάνοντας ταυτόχρονα ειδική μνεία στα έπαθλα που του απονεμήθηκαν μετά την επιτυχία του στο Ρίο.

Το περιοδικό της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής, που εκδίδεται τρεις φορές το χρόνο, περιλαμβάνει στο τεύχος Φεβρουαρίου μία συνέντευξη του Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος μίλησε για το όνειρο που εκπλήρωσε, αλλά και γι’ αυτά που ακολουθούν:

fig_petrounias_interviewΤΙ ΔΙΔΑΧΘΗΚΕ: «Κοιτάζοντας πίσω, όλα αυτά τα χρόνια προπόνησης, τους τραυματισμούς και το διαδρομή που διένυσα, συνειδητοποιώ ότι δεν ήταν καθόλου εύκολο. Όταν όμως έχεις ένα όνειρο, πρέπει να το ακολουθήσεις, πάση θυσία. Το αποτέλεσμα στο τέλος είναι πιο γλυκό».

ΜΕΤΑ ΤΟ ΡΙΟ: «Η κατάκτηση ενός χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου, σου αλλάζει τη ζωή. Όλοι με αναγνωρίζουν τώρα, πράγμα που μου φαίνεται περίεργο, αλλά αυτό έκανε ευκολότερη την προσέγγιση των χορηγών και με βοηθά να αναδείξω την εικόνα της Γυμναστικής στην Ελλάδα».

ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΨΗΛΑ: «Το σχέδιό μου για το 2017 είναι να αγωνιστώ και να παρουσιαστώ καλύτερος από ό,τι ήμουν στο Ρίο. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να ξαναζήσω το Ολυμπιακό όνειρο. Θέλω να δείξω στον κόσμο ότι ένα Ολυμπιακό μετάλλιο δεν είναι το τέλος του δρόμου. Είναι το ξεκίνημα».

fig_petrounias_awardsΠαράλληλα, το περιοδικό της FIG ετοίμασε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στους Ολυμπιονίκες της γυμναστικής, οι οποίοι έλαβαν τιμητικές διακρίσεις από επίσημους φορείς των χωρών τους.
Το όνομα του Λευτέρη Πετρούνια δεσπόζει και εδώ, αφού ο 26χρονος πρωταθλητής αναδείχθηκε «Αθλητής της Χρονιάς» στα ετήσια βραβεία του ΠΣΑΤ και επιπλέον τιμήθηκε μαζί με όλους τους υπόλοιπους Έλληνες Ολυμπιονίκες του Ρίο από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού της FIG “World Of Gymnastics”

 

[gallery_bank type=”list” format=”masonry” show_albums=”11″ title=”true” desc=”true” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” animation_effect=”rollIn” album_title=”true”]