Αθλήτριες από είκοσι χώρες στο “Aphrodite Cup 2017”

Η άριστη διοργάνωση των προηγούμενων ετών έχει καθιερώσει το “Aphrodite Cup 2017” στον «χάρτη» των διοργανώσεων της παγκόσμιας ρυθμικής γυμναστικής. Έτσι και αυτή τη χρονιά υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στους αγώνες. Ήδη 20 χώρες έχουν δηλώσει ότι οι αθλήτριες τους θα βρεθούν από τις 24 έως τις 26 Μαρτίου 2017 στα ταπί του Κλειστού Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do). Συνδιοργανωτές είναι ο Γυμναστικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου «Η Αρμονία», η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και ο δήμος Παλαιού Φαλήρου. Η διοργάνωση εντάσσεται στο καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής.

Ανάμεσα στις χώρες που θα πάρουν μέρος βρίσκονται πολλές από τις «παραδοσιακές δυνάμεις» της ρυθμικής γυμναστικής. Στο “Aphrodite Cup” θα αγωνιστούν αθλήτριες από τη Ρωσία, την Αυστρία, τον Καναδάς, την Κύπρος, την Τσεχία, τη Φινλανδία, την Αγγλία, την Ιρλανδία, το Ισραήλ, το Καζακστάν, την Κίνα, τη Μαλαισία, τη Νορβηγία, το Ουζμπεκιστάν, το Πουέρτο Ρίκο, τη Νότιο Αφρική, τη Σιγκαπούρη, τη Σλοβακία, τη Σουηδία και την Ελλάδα.

«Το “Aphrodite Cup” έχει καθιερωθεί ως μία μεγάλη διοργάνωση ρυθμικής γυμναστικής. Ως Ομοσπονδία είμαστε χαρούμενοι που θα αγωνιστούν στην Ελλάδα αθλήτριες από 20 χώρες. Κάθε χρόνο η διοργάνωση γίνεται και καλύτερη και αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους του Ομίλου “Η Αρμονία”. Εύχομαι καλή επιτυχία και είμαι σίγουρος ότι θα απολαύσουμε ένα ωραίο αγωνιστικό θέαμα γιατί το εγγυώνται οι συμμετοχές», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Θανάσης Βασιλειάδης.

Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος καταξιωμένες αλλά και νέες αθλήτριες, οι οποίες θα παρουσιάσουν τα νέα προγράμματα που θα «δουλέψουν» με στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (2020). Η είσοδος στο Κλειστό του Παλαιού Φαλήρου θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

(Δελτίο Τύπου “Aphrodite Cup 2017”)