Προετοιμασία στη Θεσσαλονίκη για το ανσάμπλ, αγώνας επίδειξης την Πέμπτη (24/03)

Από τη Θεσσαλονίκη μπαίνουν τα κορίτσια του ελληνικού ανσάμπλ στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους ενόψει του προ-Ολυμπιακού test event ρυθμικής γυμναστικής του Ρίο ντε Τζανέιρο (21-22 Απριλίου), μέσω του οποίου θα διεκδικήσουν την πολυπόθητη Ολυμπιακή πρόκριση.

Οι αθλήτριες της Ιρίνα Ιλίεβα θα προπονούνται από σήμερα (Τρίτη 22/03) και για τέσσερις ημέρες στην αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας, όπου το απόγευμα της Πέμπτης (24/03) στις 17:30 θα δώσουν αγώνα επίδειξης, με ανοιχτές πόρτες για το κοινό, θέλοντας να επιβεβαιώσουν τη διαρκή αγωνιστική τους άνοδο.

Στην προετοιμασία της ελληνικής ομάδας συμμετέχουν οι πέντε αθλήτριες που έχουν δηλωθεί για το Ρίο (Σταυρούλα Σαμαρά, Ελένη Δόικα, Μιχαέλα Μεταλλίδου, Ζωή Κοντογιάννη, Ιωάννα Αναγνωστοπούλου), καθώς και οι Χρύσα Μουτάφη, Ερατώ Θεοπίστου, οι οποίες βρίσκονται επίσης στη διάθεση της κυρίας Ιλίεβα.

«Το γυμναστήριο της Θεσσαλονίκης μας δίνει κάτι παραπάνω σε σύγκριση με τον Άγιο Κοσμά. Είναι ένας χώρος ανοιχτός, ψηλοτάβανος, που μας βοηθά πολύ να δούμε όλες τις ατέλειες και τα λάθη μας, να τα σημειώσουμε και να δουλέψουμε πάνω σ’ αυτά. Επιπλέον, η παρουσία μας εδώ θα επιτρέψει σε όλες τις διεθνείς κριτές από τη Βόρεια Ελλάδα να δουν τα προγράμματά μας και να μας πουν τις εντυπώσεις τους. Ελπίζω ότι την Πέμπτη θα κάνουμε μία καλή παρουσίαση και ότι τα κορίτσια θα πάρουν δύναμη από τον κόσμο που θα έρθει να τα χειροκροτήσει», δήλωσε η ομοσπονδιακή προπονήτρια του ανσάμπλ.

Η ελληνική ομάδα πρόκειται να συμμετάσχει την ερχόμενη εβδομάδα στο παγκόσμιο κύπελλο του Πέζαρο (1-3 Απριλίου), που θα είναι ο τελευταίος επίσημος αγώνας της πριν από το προ-Ολυμπιακό τουρνουά, εκεί όπου έξι χώρες (Ελλάδα, Ουζμπεκιστάν, Γερμανία, Αζερμπαϊτζάν, Φινλανδία, Κορέα) θα παλέψουν για τρία Ολυμπιακά εισιτήρια.