Θερμό χειροκρότημα για το ελληνικό ανσάμπλ στο Παλαιό Φάληρο

Με το ενθουσιώδες χειροκρότημα του κοινού στην Εθνική ανσάμπλ άνοιξε η αυλαία του διεθνούς μίτινγκ ρυθμικής γυμναστικής “Aphrodite Cup 2016”, που διεξάγεται για δεύτερη χρονιά στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου (TAEKWONDO), από τις 11 έως τις 13 Μαρτίου.

Η ελληνική ομάδα, που ετοιμάζεται για να διεκδικήσει την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, παρουσίασε και τα δύο της προγράμματα, σε αγώνα επίδειξης, λίγο πριν κηρύξει την έναρξη των αγώνων ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος. Την πρεμιέρα της διοργάνωσης τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης και ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης.

Η «γαλανόλευκη» ομάδα αρχικά αγωνίστηκε στις 5 κορδέλες υπό τους ήχους του “Aeternum” (James Dooley) και ξεσήκωσε το κοινό με την επιλογή ορχηστρικού του Μανώλη Χιώτη “Η Συναυλία του Χιώτη”, στα δύο στεφάνια με τις κορύνες.

«Η Βαρβάρα Φίλιου έχει προκριθεί ήδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες και κρυφός μας πόθος είναι να τα καταφέρει και η Εθνική ανσάμπλ. Είναι μια ομάδα με πολύ καλή παράδοση. Εχει ένα μήνα μέχρι το προολυμπιακό τουρνουά για να τα καταφέρει! Είναι σημαντικό που το “Aphrodite Cup” διεξάγεται για δεύτερη φορά και αξιοποιούνται για αθλητικούς σκοπούς οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις», είπε ο κ. Καπράλος.

Βαθμολογία δεν προέκυψε για την Εθνική, καθώς πρόκειται για αγώνα επίδειξης, αλλά οι κριτές ενημέρωσαν προσωπικά την ομοσπονδιακή προπονήτρια, Ιρίνα Ιλίεβα, η οποία δήλωσε: «Έγιναν ατομικά λάθη από τα κορίτσια κυρίως στις κινήσεις του κορμιού τους, ενώ και ο συγχρονισμός τους δεν ήταν αυτός που θα ήθελα. Είναι αγχωμένες και αυτό με προβληματίζει περισσότερο απ’ όλα. Πρέπει να ησυχάσουν και να συγκεντρωθούν».

Τα κορίτσια της ομάδας αποκάλυψαν με ένα στόμα το σύνθημα, το οποίο χρησιμοποιούν αυτές τις ημέρες που προετοιμάζονται για τη διοργάνωση: «Πάμε κορίτσια! Δυνατά και σωστά».
aphrodite-cup-2016-vasiliadis-kapralos