«Αποκαλυπτήρια» για το ανσάμπλ στην Ηλιούπολη

Την πρώτη της ανοιχτή παρουσίαση για το 2016 πραγματοποίησε η ανανεωμένη ελληνική ομάδα του ανσάμπλ, η οποία εμφανίστηκε εκτός αγωνιστικού προγράμματος στο 9ο διεθνές κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής “Helioupolis Cup” και άφησε θετικές εντυπώσεις.

Στη διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε στο Α’ κλειστό γυμναστήριο Ηλιούπολης με «οικοδεσπότη» τον Γ.Σ. Ηλιούπολης, υπό την αιγίδα της Ε.Γ.Ο. και με την υποστήριξη της Α.Ε.Σ.Γ.Α., συμμετείχαν 176 αθλήτριες του ατομικού και τρεις ομάδες ανσάμπλ, εκπροσωπώντας συνολικά 16 χώρες.

Παράλληλα, εκτός συναγωνισμού εμφανίστηκε η ανανεωμένη Εθνική ομάδα ανσάμπλ (Σταυρούλα Σαμαρά, Ελένη Δόικα, Μιχαέλα Μεταλλίδου, Ιωάννα Αναγνωστοπούλου, Ερατώ Θεοπίστου και Χρύσα Μουτάφη), η οποία σε σχέση με πέρσι έχει αλλάξει πλήρως το πρόγραμμά της στις 6 κορύνες / 2 στεφάνια, ενώ στις 5 κορδέλες έχει διαφοροποιήσει κάποια στοιχεία κρατώντας όμως την ίδια σύνθεση.
Αυτό ήταν το πρώτο φετινό τεστ ενόψει του προ-Ολυμπιακού test event του Ρίο ντε Τζανέιρο (22-24 Απριλίου), μέσα από το οποίο η ελληνική ομάδα θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες κέρδισαν το χειροκρότημα των θεατών, που γέμισαν και τις τρεις ημέρες των αγώνων το κλειστό της Ηλιούπολης, ενώ επίσης απέσπασαν θετικά σχόλια από τις διεθνείς κριτές και από την Αιγύπτια Νόχα Αμπού Σαμπάνα, αντιπρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής ρυθμικής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), η οποία βρέθηκε στην Ηλιούπολη ως επίσημη προσκεκλημένη των διοργανωτών.