Για μετάλλια οι Έλληνες σπεσιαλίστες της ενόργανης στο ευρωπαϊκό ανδρών – εφήβων

Προσδοκίες μεταλλίων θα έχουν, όπως κάθε χρόνο, οι Έλληνες πρωταθλητές της ενόργανης γυμναστικής, που θα συμμετάσχουν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών – εφήβων, στην Σόφια (21-25 Μαΐου).

Οι Έλληνες εκπρόσωποι θα αγωνιστούν φορώντας πένθος για την τραγική απώλεια της Ολυμπιονίκη της ρυθμικής, Άννας Πολλάτου, αφού η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γυμναστικής (UEG) έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα της Ε.Γ.Ο..

Η αυλαία της διοργάνωσης ανοίγει αύριο, Τετάρτη (21/05), με τον προκριματικό της κατηγορίας εφήβων, από τον οποίο θα προκύψει η τελική ομαδική κατάταξη, καθώς και οι φιναλίστ για το σύνθετο ατομικό και για τα επιμέρους όργανα. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον 17χρονο Αντώνη Τανταλίδη, τον 16χρονο Άγγελο Κοντεσίδη και τον 15χρονο Γιώργο Προβιά, χωρίς να παρατάξει πλήρη ομάδα.

Την Πέμπτη (22/05) θα γίνει ο αντίστοιχος προκριματικός των ανδρών, όπου τους καταξιωμένους σπεσιαλίστες Βασίλη Τσολακίδη (δίζυγο), Βλάση Μάρα (μονόζυγο), Λευτέρη Κοσμίδη (έδαφος) και Λευτέρη Πετρούνια (κρίκοι) θα πλαισιώσει ο δις πρωταθλητής Ελλάδας στο σύνθετο ατομικό, Νίκος Ηλιόπουλος.

Στόχος των Ελλήνων πρωταθλητών θα είναι να μπουν στην οκτάδα των φιναλίστ στα όργανα της ειδικότητάς τους, ενώ παράλληλα θα επιδιώξουν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα της Εθνικής ανδρών στην ομαδική κατάταξη.

Την Παρασκευή (23/05) θα διεξαχθεί ο τελικός του σύνθετου ατομικού εφήβων με την συμμετοχή 24 αθλητών, το Σάββατο (24/05) θα πραγματοποιηθεί ο τελικός του ομαδικού ανδρών με την συμμετοχή 8 χωρών, ενώ η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (25/05) με τους τελικούς οργάνων εφήβων και ανδρών, όπου επικεντρώνονται και οι ελληνικές προσδοκίες.

Στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που δεν περιλαμβάνει το αγώνισμα του σύνθετου ατομικού ανδρών, έχουν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 327 αθλητές (177 άνδρες, 150 έφηβοι) από 39 χώρες.