Πρώτη στον κόσμο και η Βάσω Μιλλούση, στη δοκό ισορροπίας!

Με άλλη μία μεγάλη διάκριση κλείνει το 2012 για την ελληνική ενόργανη γυμναστική, αφού η Βάσω Μιλλούση τερμάτισε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης της FIG στη δοκό ισορροπίας, μιμούμενη τους Λευτέρη Κοσμίδη και Λευτέρη Πετρούνια!

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια απουσίασε από το Τσάλεντζ Καπ της Οστράβα, όπου προέκυψε η τελική κατάταξη των οργάνων και έγινε η απονομή των τροπαίων, αλλά παρέλαβε το έπαθλό της από τα χέρια των δύο συναθλητών της, που το παρέλαβαν για λογαριασμό της στην τσεχική πόλη.

«Ήταν μεγάλη η χαρά μου, όταν πληροφορήθηκα ότι τελικά τερμάτισα 1η στον κόσμο. Για τη χρονιά που τελειώνει, αυτό ήταν το καλύτερο επιστέγασμα, έπειτα από την καλή εμφάνισή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα μετάλλια που κατέκτησα στους αγώνες της σειράς του παγκοσμίου κυπέλλου. Πρόκειται για μια διάκριση που μου δίνει κουράγιο για τη δύσκολη συνέχεια», σχολίασε η Βάσω Μιλλούση, η οποία κατακτά για πρώτη φορά την κορυφή, αφού πέρσι ήταν 3η στην σχετική παγκόσμια λίστα της δοκού ισορροπίας και πρόπερσι 5η.

Παράλληλα, αφιέρωσε το έπαθλο στην εταιρεία αθλητικών ειδών που αποτελεί προσωπικό χορηγό της: «Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια την εταιρεία ‘Freddy’, η οποία με εμπιστεύθηκε σε μια εποχή που πλέον δεν υπάρχουν χορηγίες για τον ελληνικό αθλητισμό, και η οποία με βοηθά σε κάθε μου βήμα».

Μάλιστα, σε συνεργασία με την «Freddy», η 28χρονη πρωταθλήτρια ετοιμάζει για το 2013 μια ξεχωριστή διοργάνωση, το «Vasiliki Millousi Freddy Cup», υπό την αιγίδα της Ε.Γ.Ο.: «Θα πρόκειται για μία διοργάνωση παμπαίδων – παγκορασίδων, που θα περιλαμβάνει προκριματική φάση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις αρχές του έτους, καθώς και τελική φάση για τους καλύτερους αθλητές και αθλήτριες. Ήθελα να δημιουργήσω έναν αγώνα που θα δώσει ένα επιπλέον κίνητρο στα μικρά παιδιά, για τα οποία ουσιαστικά δεν υπάρχουν άλλοι αγώνες πέρα από το πανελλήνιο πρωτάθλημα, μια φορά το χρόνο. Όλα τα έξοδα θα τα αναλάβουν χορηγοί, που είναι και το σημαντικότερο. Ελπίζω ότι η πρωτοβουλία αυτή θα βρει μιμητές και θα ωφελήσει τους μικρούς αθλητές».

Αναφορικά με τους αγωνιστικούς στόχους της για το 2013, η Βάσω Μιλλούση δήλωσε αποφασισμένη να ξεπεράσει τα προβλήματα: «Αν γίνουν οι περικοπές που σχεδιάζονται, τα πράγματα θα είναι εφιαλτικά για τον ελληνικό αθλητισμό. Εγώ πάντως δεν σταματάω την προσπάθειά μου. Έχω ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες την προετοιμασία για τη νέα χρονιά και δουλεύω πάνω σ’ ένα πολύ πιο απαιτητικό πρόγραμμα στη δοκό ισορροπίας. Επιπλέον, οι αλλαγές στο νέο κώδικα βαθμολογίας της FIG με ευνοούν. Αισιοδοξώ ότι μπορώ να φτάσω σε σημαντικές διακρίσεις στο ευρωπαϊκό αλλά και το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2013, που θα είναι διοργανώσεις για τους σπεσιαλίστες των οργάνων, χωρίς ομαδικά αγωνίσματα. Αρκεί βέβαια να υπάρχει η αυτονόητη στήριξη από την Πολιτεία, για να μπορούμε να προπονούμαστε κανονικά και να συμμετέχουμε στους απαραίτητους αγώνες προετοιμασίας, τουλάχιστον όπως συνέβαινε μέχρι φέτος».