«Χρυσός» Πετρούνιας, «χάλκινος» Κοσμίδης και διπλή βράβευση από τη FIG στην Οστράβα!

Με ονειρεμένο τρόπο έκλεισε η αγωνιστική χρονιά για την ελληνική ενόργανη γυμναστική, αφού ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους και ο Λευτέρης Κοσμίδης το χάλκινο στο έδαφος, στο Τσάλεντζ Καπ της Οστράβα, ενώ ταυτόχρονα και οι δύο πανηγύρισαν την 1η θέση στην ετήσια παγκόσμια κατάταξη της FIG, στα όργανά τους!

Στον τελικό των κρίκων, ο Λευτέρης Πετρούνιας έκανε καταπληκτική εμφάνιση και συγκέντρωσε 15,850 βαθμούς, κερδίζοντας πανάξια το χρυσό μετάλλιο μπροστά από τον Βραζιλιάνο Ολυμπιονίκη του αγωνίσματος, Αρτούρ Ναμπαρέτε Ζανέτι, ο οποίος πήρε 15,825 βαθμούς. Μάλιστα, χάρη στο θρίαμβό του, ο Πετρούνιας υποσκέλισε τον Ναμπαρέτε Ζανέτι και στην ετήσια παγκόσμια κατάταξη της FIG και έτσι ολοκληρώνει το 2012 ως ο νέος «άρχοντας των κρίκων»…

«Είναι μια πραγματικά ξεχωριστή στιγμή για μένα. Ήθελα εδώ και πολύ καιρό να κερδίσω τον συγκεκριμένο αντίπαλο, που έχει καθιερωθεί ψηλά και είναι κάτοχος του Ολυμπιακού τίτλου στους κρίκους. Τα καταφέρνω για πρώτη φορά και αυτό μου χαρίζει σημαντική αναγνώριση στο διεθνές στερέωμα της ενόργανης. Με αυτή την εμφάνιση και τη νίκη, δείχνω ότι… είμαι εδώ και δεν πρόκειται να φύγω!», σχολίασε μετά το επίτευγμά του ο 22χρονος πρωταθλητής, ο οποίος και πέρσι είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στην Οστράβα, αλλά τότε είχε τερματίσει 3ος στην ετήσια παγκόσμια κατάταξη.

Το έπαθλο του κορυφαίου της χρονιάς στο αγώνισμά του παρέλαβε και ο Λευτέρης Κοσμίδης, ο οποίος μάλιστα το συνδύασε με το χάλκινο μετάλλιο. Στον τελικό των ασκήσεων εδάφους, ο 21χρονος πρωταθλητής πήρε 14,700 βαθμούς, παρουσιάζοντας και πάλι πρόγραμμα με μειωμένο συντελεστή δυσκολίας (5,90). Νικητής αναδείχθηκε ο Ιάπωνας Ριούζο Σετζίμα (14,850 β.), με δεύτερο τον Βραζιλιάνο Αρτούρ Ναμπαρέτε Ζανέτι (14,750 β.).

«Ήρθα εδώ προκειμένου να παραλάβω την τιμητική διάκριση ως κορυφαίος της χρονιάς, χωρίς να έχω υψηλές αγωνιστικές βλέψεις, αλλά χαίρομαι που κατάφερα να κερδίσω και ένα μετάλλιο. Αν εξαιρέσουμε την απουσία μου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το 2012 πήγε όσο καλύτερα γινόταν για μένα, αφού κέρδισα τον ευρωπαϊκό τίτλο, την πρωτιά στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς και αρκετά μετάλλια σε αγώνες του παγκοσμίου κυπέλλου. Η επιστροφή μου στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, μου δίνει δύναμη και αποτελεί τεράστια ανταμοιβή για τους κόπους μου», δήλωσε ο Λευτέρης Κοσμίδης, που είχε τερματίσει 1ος στην σχετική λίστα της FIG και το 2010, ενώ πέρσι ήταν 2ος.

Φωτογραφίες από τη βράβευση των Ελλήνων πρωταθλητών:

petrounias-kosmidis-ostrava-1petrounias-ostravakosmidis-ostrava