Αισιόδοξο φινάλε για τη ρυθμική στη Βουλγαρία

Με όμορφο τρόπο έκλεισε για τα ελληνικά χρώματα το διεθνές τουρνουά ρυθμικής γυμναστικής «Elite Cup» της Σόφιας (20-21 Αυγούστου), που πραγματοποιήθηκε παράλληλα με το παγκόσμιο κύπελλο της βουλγαρικής πρωτεύουσας. Τόσο το ανσάμπλ, όσο και οι αθλήτριες του ατομικού άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις, δείχνοντας ότι βρίσκονται στον σωστό δρόμο ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος του Μονπελιέ (19-25 Σεπτεμβρίου), όπου θα κριθεί η Ολυμπιακή πρόκριση.

Η Εθνική ομάδα του ανσάμπλ ολοκλήρωσε την παρουσία της με το πρόγραμμα στις 3 κορδέλες / 2 στεφάνια, όπου συγκέντρωσε 25,000 βαθμούς, έχοντας ως μουσική υπόκρουση το ισπανικό κομμάτι «Nada puede dormir» του Βιθέντε Αμίγο.

Έτσι, έφτασε τους 50,250 βαθμούς στο σύνθετο, με δεδομένο ότι το Σάββατο (20/08) είχε πάρει 25,250 βαθμούς στο πρόγραμμα με τις 5 μπάλες.

Η Ελλάδα κατέκτησε τη 2η θέση στο «Elite Cup» μεταξύ τεσσάρων χωρών (πρώτευσε η Γαλλία με 51,500 β. στον σύνθετο αγώνα), αλλά το σημαντικότερο είναι ότι είχε τη 10η καλύτερη βαθμολογία μεταξύ των συνολικά 16 ομάδων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που συμμετείχαν στο επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα του παγκοσμίου κυπέλλου της Σόφιας.

«Φεύγουμε πολύ ευχαριστημένες από την Σόφια. Φάνηκε η δουλειά των κοριτσιών και αποσπάσαμε πολύ θετικά σχόλια. Η εμφάνιση της ομάδας στις 3 κορδέλες / 2 στεφάνια ήταν ικανοποιητική. Έγιναν κάποια λάθη, που μπορούμε να τα διορθώσουμε, αλλά δεν είχαμε πτώση και παρουσιάσαμε ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα, με συγχρονισμό και έντονο χορευτικό στοιχείο. Το κλειδί είναι να έχουμε σταθερά καλές εμφανίσεις», επισήμανε η ομοσπονδιακή προπονήτρια του ανσάμπλ, Τζένη Παπαδοπούλου.

Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε και η Βαρβάρα Φίλιου στο ατομικό, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο «Elite Cup» με 104,975 βαθμούς στο σύνθετο ατομικό, αφού κατά τη δεύτερη ημέρα των αγώνων πήρε 26,475 β. στις κορύνες και 26,200 β. στην κορδέλα.

Θετική παρουσία είχε και η Άρτεμη Γκαβέζου-Κάστρο, που συμμετείχε εκτός συναγωνισμού στη διοργάνωση.

«Κάναμε άλλο ένα επιτυχημένο βήμα στον προγραμματισμό μας, που καταλήγει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και τη διεκδίκηση της Ολυμπιακής πρόκρισης. Είναι μεγάλο κέρδος για τη Βαρβάρα το γεγονός ότι κατάφερε να υποσκελίσει αθλήτριες από τη διοργανώτρια Βουλγαρία και από τη Ρωσία. Η βαθμολογία της είναι η υψηλότερη που έχει πάρει σε αγώνα εκτός Ελλάδας. Συνεχίζουμε με αισιοδοξία την προσπάθειά μας», δήλωσε η προπονήτρια της Φίλιου, Νούλη Γιαννιτσοπούλου.

Επόμενος αγώνας προετοιμασίας για την ομάδα του ανσάμπλ θα είναι το παγκόσμιο κύπελλο του Τελ Αβίβ (26-27 Αυγούστου) και για τις αθλήτριες του ατομικού το Γκραν πρι του Βερολίνου (27-28 Αυγούστου).