Θετικό ξεκίνημα για τις αθλήτριες της ρυθμικής στην Σόφια

Καλό ξεκίνημα πραγματοποίησαν οι Ελληνίδες αθλήτριες του ανσάμπλ και του ατομικού στο διεθνές τουρνουά ρυθμικής γυμναστικής «Elite Cup» της Σόφιας, που διεξάγεται παράλληλα με το παγκόσμιο κύπελλο της βουλγαρικής πρωτεύουσας (20-21 Αυγούστου). Η διοργάνωση εντάσσεται στην προετοιμασία τους ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος ρυθμικής του Μονπελιέ (19-25 Σεπτεμβρίου), όπου θα διεκδικήσουν την Ολυμπιακή πρόκριση.

Μήνυμα αισιοδοξίας έστειλε η ομάδα του ανσάμπλ (Μαριάνθη Ζαφειρίου, Σταυρούλα Σαμαρά, Βάσω Ζάχου, Ελένη Δόικα, Αλεξία Κυριαζή), που παρουσίασε το πρόγραμμά της στις 5 μπάλες και συγκέντρωσε 25,250 βαθμούς, υπό τους ήχους της μουσικής του Θανάση Πολυκανδριώτη, σε μια μίξη από τα τραγούδια «Γλυκά μου μάτια αγαπημένα» και «Στου φεγγαριού την αγκαλιά».

Η Εθνική κατέλαβε τη 2η θέση στο συγκεκριμένο όργανο μεταξύ των τεσσάρων χωρών του «Elite Cup» (πρώτευσε η Γαλλία με 26,100 β.), αφού οι 12 ομάδες που συμμετέχουν στο επίσημο πρόγραμμα του παγκοσμίου κυπέλλου βαθμολογούνται ξεχωριστά.

Η ελληνική ομάδα θα ολοκληρώσει την παρουσία της αύριο (Κυριακή 21/08, 12:45 – 13:15) εκτελώντας το πρόγραμμά της στις 3 κορδέλες / 2 στεφάνια, με την Εύη Λουκάγκου να παίρνει τη θέση της Αλεξίας Κυριαζή στο ταπί και με μουσική υπόκρουση το «Nada puede dormir» του Ισπανού δημιουργού Βιθέντε Αμίγο.

«Κάναμε μια αρκετά καλή εμφάνιση. Τα κορίτσια ήταν πολύ συγχρονισμένα και παρότι έκαναν ένα μικρό λαθάκι στην αρχή του προγράμματός τους, στην συνέχεια όλα πήγαν ρολόι. Έδειξαν ότι έχουν σημειώσει πολύ μεγάλη πρόοδο συγκριτικά με τον προηγούμενο αγώνα τους, που ήταν τον Απρίλιο στο παγκόσμιο κύπελλο του Πορτιμάο. Ελπίζουμε ότι αυτό θα φανεί και την Κυριακή, στις 3 κορδέλες / 2 στεφάνια», τόνισε η ομοσπονδιακή προπονήτρια του ανσάμπλ, Τζένη Παπαδοπούλου.

Θετική παρουσία είχαν στην πρεμιέρα των αγώνων και οι δύο πρωταθλήτριες του ατομικού, που επίσης συμμετέχουν στο πρόγραμμα του «Elite Cup». Μετά την ολοκλήρωση των δύο από τα τέσσερα όργανα, η Βαρβάρα Φίλιου προηγείται στο σύνθετο ατομικό μεταξύ 16 αθλητριών με 52,300 βαθμούς (στεφάνι: 26,550 β., μπάλα: 25,750 β.), ενώ η Άρτεμη Γκαβέζου-Κάστρο, που παίρνει μέρος εκτός συναγωνισμού, έχει 48,625 βαθμούς (στεφάνι: 25,050 β., μπάλα: 23,575 β.).

Αύριο (Κυριακή 21/08, 09:30 – 12:45) οι αθλήτριες θα αγωνιστούν στις κορύνες και στην κορδέλα, ώστε να προκύψει η τελική κατάταξη του σύνθετου ατομικού.