Πρεμιέρα για το ανσάμπλ στο παγκόσμιο κύπελλο του Πορτιμάο

Με προορισμό την Πορτογαλία, όπου θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τα νέα της προγράμματα, αναχωρεί σήμερα, Τρίτη 09/03, η ελληνική ομάδα ανσάμπλ γυναικών, η οποία θα πάρει μέρος στο παγκόσμιο κύπελλο του Πορτιμάο (11-14 Μαρτίου). Η συγκεκριμένη διοργάνωση θα αποτελέσει το πρώτο τεστ ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που θα γίνει στη Βρέμη της Γερμανίας (13-18 Απριλίου).

Την ανανεωμένη ελληνική ομάδα απαρτίζουν οι Αλεξάνδρα Γεωργοβασίλη, Μαριάνθη Ζαφειρίου, Δέσποινα Τσουμαλάκου, Αθηνά Τσινασλανίδου, Σταυρούλα Σαμαρά και Τζένη Στεφανίδου. Μαζί τους, στην πορτογαλική πόλη θα ταξιδέψουν η υπεύθυνη της ομάδας ανσάμπλ Καμέλια Ντουνάβσκα, η ομοσπονδιακή προπονήτρια Νέλι Ασένοβα και η διεθνής κριτής Χρυσή Γεωργακάκη.

Η Εθνική ομάδα θα αγωνιστεί την Πέμπτη 11/03 στον προκριματικό των 5 στεφανιών και το Σάββατο 11/03 στον προκριματικό του προγράμματος με τις 3 κορδέλες / 2 σχοινάκια, ενώ οι τελικοί των δύο επιμέρους αγωνισμάτων θα γίνουν την Κυριακή 14/03, με τις οκτώ καλύτερες ομάδες των προκριματικών.

Στα 5 στεφάνια, οι Ελληνίδες αθλήτριες θα εκτελέσουν το πρόγραμμά τους με μουσική επένδυση από το κλασικό μπαλέτο «Το πουλί της φωτιάς» του Ιγκόρ Στραβίνσκι, ενώ στις 3 κορδέλες / 2 σχοινάκια θα αγωνιστούν υπό τους ήχους του τραγουδιού «Κι έλεγες» του Θανάση Πολυκανδριώτη. Ο καταξιωμένος συνθέτης προχώρησε μάλιστα σε μια νέα ενορχήστρωση του τραγουδιού του, ειδικά για χάρη της ελληνικής ομάδας.

Το ανσάμπλ του 2010 χαρακτηρίζεται από τα πολλά νέα πρόσωπα, αφού η Αλεξάνδρα Γεωργοβασίλη είναι η μοναδική που είχε αγωνιστεί στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα, στο Μίε της Ιαπωνίας, ενώ και η Τζένη Στεφανίδου συμμετείχε στην προετοιμασία εκείνης της ομάδας. Δίπλα τους, υπάρχουν πλέον αθλήτριες που προωθήθηκαν από την αντίστοιχη ομάδα των νεανίδων, καθώς και η Αθηνά Τσινασλανίδου, η οποία μεταπήδησε από το ατομικό.

«Αυτή η ανανεωμένη ομάδα έχει ξεκινήσει να δουλεύει πολύ δυναμικά από τον περασμένο Οκτώβριο. Τον Ιανουάριο τα κορίτσια συμμετείχαν σε καμπ προετοιμασίας στο Παρίσι για ένα δεκαήμερο, ενώ πριν από ένα μήνα προστέθηκε στην ομάδα η Τσινασλανίδου, ώστε να ενισχυθεί η προσπάθεια που γίνεται. Πριν από δέκα μέρες η ομάδα δοκίμασε τα νέα προγράμματά της σε αγώνα επίδειξης στη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο της προκριματικής φάσης του πανελλήνιου πρωταθλήματος ρυθμικής. Πλέον, ήρθε η ώρα για την πρώτη επίσημη εμφάνιση, που αισιοδοξούμε ότι θα είναι ενθαρρυντική», τόνισε η τεχνική διευθύντρια ρυθμικής γυμναστικής της Ε.Γ.Ο., Ελένη Πολυχρονίδου, η οποία συμπλήρωσε: «Έχουν αρχίσει να γίνονται τα πρώτα βήματα για την επίτευξη του στόχου μας, που είναι η καλύτερη δυνατή εμφάνιση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Απριλίου. Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε ότι τον Σεπτέμβριο θα ακολουθήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα, η μεγαλύτερη διοργάνωση της χρονιάς, όπου επίσης θα επιδιώξουμε να έχουμε μία καλή παρουσία».