Παλεύει για πρόκριση στον τελικό της δοκού η Βάσω Μιλλούση

Αρκετά καλή εμφάνιση, που ενδέχεται να την βάλει οριακά στον τελικό της δοκού ισορροπίας, πραγματοποίησε η Βάσω Μιλλούση, κατά τη δεύτερη ημέρα του παγκόσμιου πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής, στο Λονδίνο. Στον προκριματικό των γυναικών, η 25χρονη πρωταθλήτρια συγκέντρωσε 14,000 βαθμούς στη δοκό, όπου παρουσίασε ένα πρόγραμμα με υψηλό συντελεστή δυσκολίας (5,90) αλλά και με κάποιες αστάθειες στην εκτέλεση.

Μετά την ολοκλήρωση του 3ου από τα συνολικά 5 γκρουπ του προκριματικού, η Μιλλούση βρίσκεται στην 7η θέση μεταξύ των αθλητριών που διεκδικούν την είσοδο στον τελικό της δοκού. Έτσι, θα πρέπει να περιμένει μέχρι τέλους (γύρω στα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδας) για να δει αν θα διατηρηθεί στην προνομιούχο οκτάδα.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια συμμετείχε και στους ασύμμετρους ζυγούς, όπου βαθμολογήθηκε με 13,200.

«Είμαι ευχαριστημένη από την εμφάνισή μου. Κάποια λάθη έριξαν το βαθμό δυσκολίας, που ήθελα να είναι πάνω από 6,00, αλλά ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα τα έχει αυτά. Είναι πολύ σημαντικό για μένα το γεγονός ότι βρίσκομαι στις 10 καλύτερες αθλήτριες του κόσμου. Είτε προκριθώ στην οκτάδα του τελικού είτε όχι, πιστεύω ότι έχω λόγους να είμαι ικανοποιημένη», τόνισε η Βάσω Μιλλούση.

Εξάλλου, η Ευγενία Ζαφειράκη, που συμμετείχε στο άλμα, πήρε 13,200 βαθμούς ως μέσο όρο (1ο άλμα: 13,000, 2ο άλμα: 13,400), μένοντας μακριά από τη διάκριση.

tsakalidou-london2009Νωρίτερα είχε αγωνιστεί η Βικτωρία Τσακαλίδου, η οποία είχε καλές και κακές στιγμές. Η 21χρονη πρωταθλήτρια συγκέντρωσε 13,125 βαθμούς στους ασύμμετρους ζυγούς, 12,787 στο άλμα κατά μέσο όρο (1ο άλμα: 13,950, 2ο άλμα: 11,625) και 11,425 στη δοκό, όπου είχε πτώση.

«Η Βίκυ πήγε πολύ καλά στο πρώτο άλμα, όπου πήρε μία ιδιαίτερα αξιόλογη βαθμολογία, καθώς και στους ασύμμετρους ζυγούς, όπου οι κριτές τη βαθμολόγησαν με αυστηρότητα. Από την άλλη πλευρά, στο δεύτερο άλμα δεν κατάφερε να προσγειωθεί σωστά, ενώ στη δοκό είχε δύο αστάθειες και μία πτώση. Συνολικά, είχε δύο αρκετά καλές εκτελέσεις σε σύνολο τεσσάρων. Πρόκειται για ένα σημαντικό μάθημα, που πρέπει να το αξιοποιήσουμε, ώστε η αθλήτρια να μπορέσει να φανεί χρήσιμη για την Εθνική γυναικών στις διοργανώσεις του 2010», υπογράμμισε ο προπονητής της Τσακαλίδου, Κώστας Χατζηζήσης.

Αύριο, Πέμπτη (15/10), πραγματοποιείται ο τελικός του σύνθετου ατομικού ανδρών (20:30 – 23:25 ώρα Ελλάδας), στον οποίο δεν θα υπάρχει ελληνική συμμετοχή.