Καλή αρχή για τις Ελληνίδες αθλήτριες στην Ιαπωνία

Ιδιαίτερα θετικό ήταν το ελληνικό ξεκίνημα στο 29ο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής, στο Μίε της Ιαπωνίας. Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες του ατομικού συμμετείχαν στο σχοινάκι, στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας του γενικού αγώνα, από τον οποίο θα αναδειχθεί η τελική κατάταξη των ομάδων, καθώς και οι φιναλίστ του σύνθετου ατομικού και των τελικών οργάνων.

Στην σημερινή (7/9) πρεμιέρα, η Μιχαέλα Μεταλλίδου συγκέντρωσε 24,650 βαθμούς (μέχρι στιγμής, είναι 16η στο σχοινάκι και 23η στο σύνθετο ατομικό), η Ευαγγελία Γκουντρουμπή πήρε 23,500 βαθμούς (27η στο σχοινάκι, 43η στο σύνθετο ατομικό) και η Ιωάννα Τάχα 23,125 βαθμούς (32η στο σχοινάκι, 51η στο σύνθετο ατομικό)

Στην ομαδική κατάταξη, η Ελλάδα βρίσκεται προς το παρόν στη 10η θέση με 71,275 βαθμούς, ενώ την πρώτη τριάδα συνθέτουν η Ρωσία (84,950), η Λευκορωσία (78,575) και η Ουκρανία (77,350).

Στο σύνθετο ατομικό προηγούνται μέχρι στιγμής οι τρεις Ρωσίδες πρωταθλήτριες, οι οποίες σήμερα αγωνίστηκαν στο στεφάνι: Η Εβγκένια Κανάεβα συγκέντρωσε 28,775 β., η Ντάρια Κοντάκοβα 28,250 β. και η Όλγα Καπράνοβα 27,925 β..

«Ξεκινήσαμε καλά. Είμαι ευχαριστημένη, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι θα μπορούσαν να μας είχαν δοθεί υψηλότερες βαθμολογίες. Σημασία έχει ότι και τα τρία κορίτσια είχαν δυναμική παρουσία, απέφυγαν τα λάθη και ‘γέμισαν’ το ταπί, δείχνοντας ότι έχουν οντότητα. Σε ό,τι αφορά την ομαδική κατάταξη, η πρώτη εικόνα που μας αφήνει η 10η θέση είναι καλή. Εφόσον κρατηθούμε κάπου εκεί, θα πρόκειται για ένα απόλυτα ικανοποιητικό πλασάρισμα, καθώς βρισκόμαστε στην αρχή του Ολυμπιακού κύκλου», τόνισε η τεχνική διευθύντρια ρυθμικής γυμναστικής της Ε.Γ.Ο., Ελένη Πολυχρονίδου, η οποία σχολίασε θετικά και το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουν οι Γιαπωνέζοι διοργανωτές:

«Μέχρι στιγμής, όλα κυλούν χωρίς πρόβλημα. Η φιλοξενία των Γιαπωνέζων είναι πολύ καλή, το σύστημα μεταφορών από και προς το γυμναστήριο είναι εξυπηρετικό, ενώ και το ίδιο το στάδιο είναι καλό. Στην σημερινή πρεμιέρα της διοργάνωσης, υπήρχαν στις εξέδρες περίπου 7.000 θεατές κάθε ηλικίας, δημιουργώντας ζεστή ατμόσφαιρα, έστω και αν δεν ήταν πάρα πολύ εκδηλωτικοί».

Αύριο (Τρίτη 8/9), κατά το δεύτερο από τα τέσσερα σκέλη του γενικού αγώνα, οι Μιχαέλα Μεταλλίδου, Ευαγγελία Γκουντρουμπή και Ιωάννα Τάχα θα αγωνιστούν στο στεφάνι. Επιπλέον, θα απονεμηθούν τα πρώτα μετάλλια της διοργάνωσης, με τους τελικούς στο σχοινάκι και στο στεφάνι.

Το αυριανό πρόγραμμα (σε ώρες Ελλάδας):
04:00 – 12:00: Ατομικό / Γενικός αγώνας (Σχοινάκι, Στεφάνι – 2ο σκέλος)
13:00 – 13:30: Ατομικό / Τελικός Σχοινάκι
13:30 – 14:00: Ατομικό / Τελικός Στεφάνι