11η η ομάδα ανσάμπλ στο παγκόσμιο κύπελλο του Μινσκ

Ιδιαίτερα ελπιδοφόρο εμφάνιση, η οποία όμως δεν συνοδεύτηκε από ανάλογα καλή βαθμολογία, πραγματοποίησε η ελληνική ομάδα ανσάμπλ στο παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής του Μινσκ, στη Λευκορωσία.

Στο τελευταίο τους τεστ πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της ιαπωνικής πόλης Μίε (7-13 Σεπτεμβρίου), οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία, αλλά κατετάγησαν 11ες στον σύνθετο αγώνα με 45,300 βαθμούς. Στη διοργάνωση του Μινσκ παίρνουν μέρος 19 από τις 26 ομάδες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά και 9 από τις 12 που ήταν παρούσες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Στο πρόγραμμα με τα 5 στεφάνια, όπου αγωνίστηκαν οι Βάλια Μανιού, Αλεξάνδρα Γεωργοβασίλη, Αφροδίτη Γεωργοβασίλη, Τάνια Παπαϊωάννου και Μαίρη Σπανουδάκη, με μουσική συνοδεία από την ταινία «Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας», η ελληνική ομάδα συγκέντρωσε 22,000 βαθμούς, παίρνοντας την 11η θέση στο συγκεκριμένο όργανο.

Εξάλλου, στις 3 κορδέλες – 2 στεφάνια, όπου η Δέσποινα Τσίμπουλα πήρε τη θέση της Μαίρης Σπανουδάκη στην πεντάδα, η Εθνική ομάδα ανσάμπλ εκτέλεσε το πρόγραμμά της υπό τους ήχους του μιούζικαλ «West Side Story» και βαθμολογήθηκε με 23,300, τερματίζοντας 12η στο αγώνισμα.

«Η ομάδα μας παρουσίασε πολύ σημαντική εξέλιξη σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες που είχε δώσει. Τα κορίτσια δεν απέφυγαν κάποια μικρά λάθη, αλλά πλέον η δουλειά που έχουν κάνει είναι εμφανής. Δυστυχώς, το πρόβλημα στην κρίση παραμένει. Η εμφάνιση της ομάδας άξιζε να τύχει καλύτερης αντιμετώπισης από τις κριτές. Θα μπορούσαμε άνετα να πλασαριστούμε στην κορυφαία 10άδα του σύνθετου αγώνα», σχολίασε η τεχνική διευθύντρια ρυθμικής γυμναστικής της Ε.Γ.Ο., Ελένη Πολυχρονίδου.

Τον τίτλο στον σύνθετο αγώνα του ανσάμπλ κατέκτησε η «οικοδέσποινα» Λευκορωσία, έχοντας στο σύνολο 54,650 βαθμούς (5 στεφάνια: 27,200, 3 κορδέλες – 2 σχοινάκια: 27,450), ενώ δεύτερη κατετάγη η Ιταλία με 52,650 β. (26,200 + 26,450) και τρίτη η Ρωσία με 52,150 β. (25,950 + 26,200).

Το παγκόσμιο κύπελλο του Μινσκ ολοκληρώνεται την Κυριακή (23/8) με τους δύο επιμέρους τελικούς οργάνων του ανσάμπλ, στους οποίους δεν θα υπάρχει ελληνική συμμετοχή, αφού την πρόκριση σε καθέναν από αυτούς πήραν οι οι οκτώ χώρες με την υψηλότερη βαθμολογία στον σημερινό προκριματικό.