Ανακοινώθηκε η ελληνική ομάδα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής

Την επίσημη δήλωση των αθλητριών που πρόκειται να αγωνιστούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής, στο Μίε της Ιαπωνίας (7-13 Σεπτεμβρίου), έκανε η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία.

Στο ανσάμπλ, οι έξι αθλήτριες που δηλώθηκαν για να συμμετάσχουν στη διοργάνωση, είναι οι ίδιες που είχαν πάρει μέρος στο αγωνιστικό τεστ του περασμένου Σαββάτου με τη Βουλγαρία, δηλαδή οι Βάλια Μανιού, Αλεξάνδρα Γεωργοβασίλη, Αφροδίτη Γεωργοβασίλη, Τάνια Παπαϊωάννου, Μαίρη Σπανουδάκη και Δέσποινα Τσίμπουλα.

Στο ατομικό, την ελληνική ομάδα που θα αγωνιστεί στο Μίε απαρτίζουν οι Μιχαέλα Μεταλλίδου, Ευαγγελία Γκουντρουμπή, Ιωάννα Τάχα και Κατερίνα Γιακουμέλου.

maria-papadopoulou«Βρισκόμαστε στην αρχή του Ολυμπιακού κύκλου και θέλουμε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας να βάλουμε τις βάσεις, πάνω στις οποίες θα χτίσουμε ενόψει του 2011, όταν και θα διεκδικήσουμε την Ολυμπιακή πρόκριση», τόνισε η πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής ρυθμικής γυμναστικής της Ε.Γ.Ο., Μαρία Παπαδοπούλου, η οποία συμπλήρωσε: «Το ανσάμπλ άλλαξε προπονητικό επιτελείο στα μέσα της σεζόν, με το σκεπτικό της επίτευξης μιας κάθετης βελτίωσης. Είμαστε σε καλό δρόμο και το πλέον θετικό στοιχείο είναι ότι τα κορίτσια συνεργάζονται πολύ καλά μεταξύ τους, αποτελώντας μια δεμένη ομάδα. Μια σημαντική προσπάθεια βρίσκεται σε εξέλιξη και στο ατομικό, όπου ελπίζουμε να μην μας σταματήσει κανένα πρόβλημα τραυματισμού».