Ανοίγει αύριο η αυλαία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ρυθμικής

Στο στάδιο «Χεϊντάρ Αλίεφ» του Μπακού, στο Αζερμπαϊτζάν, ανοίγει αύριο, Παρασκευή, η αυλαία του 25ου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ρυθμικής γυμναστικής (15-17/5).

Η πρεμιέρα της διοργάνωσης περιλαμβάνει το 1ο σκέλος του γενικού αγώνα στο ατομικό γυναικών, όπου τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπήσουν οι Μιχαέλα Μεταλλίδου, Ευαγγελία Γκουντρουμπή και Ιωάννα Τάχα. Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες θα συμμετάσχουν στο Α’ γκρουπ δυναμικότητας, το οποίο απαρτίζουν οι 10 πιο ισχυρές χώρες.

Ο γενικός αγώνας, που θα ολοκληρωθεί το Σάββατο με το 2ο σκέλος, αποτελεί προκριματικό για τους τελικούς των οργάνων, παράλληλα όμως χρησιμεύει για να βγει η τελική ομαδική κατάταξη.

Στόχος της Ελλάδας στο ομαδικό θα είναι να υπερασπιστεί τα κεκτημένα, ώστε να έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει στο Α’ γκρουπ δυναμικότητας και στο επόμενο αντίστοιχο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το 2011. Από τη φετινή διοργάνωση, πάντως, απουσιάζει το σύνθετο ατομικό.

Εξάλλου, το Σάββατο θα μπει στη μάχη η ελληνική ομάδα ανσάμπλ των νεανίδων (Μαριάνθη Ζαφειρίου, Μάγδα Δάγκαρη, Δέσποινα Τσουμαλάκου, Σταυρούλα Σαμαρά, Ιωάννα Χρυσομάλλη, αναπληρωματική: Μυρσίνη Θεοδοσιάδου), η οποία θα παρουσιάσει στον προκριματικό το πρόγραμμά της στις 5 κορδέλες. Την πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής θα πάρουν οι οκτώ ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία.

Το πρόγραμμα των αγώνων (σε ώρες Ελλάδας):

Παρασκευή 15 Μαΐου
08:30 – 16:00: Γενικός αγώνας ατομικού γυναικών, 1ο μέρος

Σάββατο 16 Μαΐου
09:00 – 10:30: Προκριματικός ανσάμπλ νεανίδων
12:00 – 18:40: Γενικός αγώνας ατομικού γυναικών, 2ο μέρος

Κυριακή 17 Μαΐου
09:00 – 09:45: Τελικός ανσάμπλ νεανίδων
11:30 – 13:40: Τελικοί οργάνων ατομικού γυναικών