Ξεχωριστή επιτυχία για την ελληνική γυμναστική στο Μιλάνο

Τις κορυφαίες διακρίσεις της τελευταίας πενταετίας πανηγύρισαν οι Έλληνες πρωταθλητές της ενόργανης γυμναστικής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μιλάνου. Η ελληνική ομάδα επιστρέφει απόψε, Δευτέρα 6/4, με την πτήση Α3663 της AEGEAN και αναμένεται να αφιχθεί στις 21:50 στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ιταλικής πόλης ήταν το πλέον επιτυχημένο των τελευταίων πέντε ετών για τα ελληνικά χρώματα, βάσει των μεταλλίων που κατέκτησαν ο Βλάσης Μάρας (χρυσό στο μονόζυγο) και ο Λευτέρης Κοσμίδης (χάλκινο στο έδαφος).

Επιπλέον, όμως, η παρουσία συνολικά έξι Ελλήνων αθλητών στους τελικούς της διοργάνωσης, αποτέλεσε κορυφαίο επίτευγμα στα χρονικά της ελληνικής ενόργανης στο θεσμό: Εκτός από τους δύο πρωταθλητές που ανέβηκαν στο βάθρο, στους τελικούς οργάνων συμμετείχαν επίσης ο Δημοσθένης Ταμπάκος (κρίκοι) και η Βασιλική Μιλλούση (δοκός ισορροπίας), ενώ στον τελικό του σύνθετου ατομικού ανδρών υπήρχε διπλή εκπροσώπηση, με τους Δημήτρη Μαρκούση και Χρήστο Λυμπανοβνό.

Την εντυπωσιακή παρουσία των Ελλήνων αθλητών σχολίασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Βασιλειάδης, ο οποίος επισήμανε: «Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και τους προπονητές τους. Οι επιτυχίες που σημείωσαν στο Μιλάνο, δείχνουν ξεκάθαρα ότι η ελληνική ενόργανη γυμναστική αποκτά ξανά το ρόλο που της ταιριάζει σε διεθνές επίπεδο. Η συμμετοχή έξι Ελλήνων αθλητών στους τελικούς και η κατάκτηση δύο μεταλλίων αποτελεί το πιο ελπιδοφόρο ξεκίνημα για τον νέο Ολυμπιακό κύκλο. Η ανοδική πορεία θα συνεχιστεί, με συντονισμένη προσπάθεια και με την πίστη ότι μπορούμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα».