Χάλκινο μετάλλιο για τον Λευτέρη Κοσμίδη στο Μιλάνο

Την παράδοση των διακρίσεων σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα συνέχισε ο Λευτέρης Κοσμίδης και στο Μιλάνο. Ο 18χρονος πρωταθλητής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο έδαφος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στο «Μεντιολάνουμ Φόρουμ» της ιταλικής πόλης. Συγκέντρωσε 15,350 βαθμούς και πρόσθεσε ένα ακόμη χάλκινο στη συλλογή του ύστερα από αυτό που είχε κατακτήσει το 2007. Έτσι, επιβεβαίωσε τους ανθρώπους του χώρου που θεωρούν ότι ο μαθητής της Γ’ Λυκείου είναι μια σταθερή αξία στο «χρηματιστήριο» της παγκόσμιας ενόργανης γυμναστικής. Πρωταθλητής Ευρώπης 2009 στο έδαφος είναι ο Γερμανός, Φαμπιάν Χαμπίχεν (15,450) και δεύτερος ο, επίσης, Γερμανός, Ματίας Φάριγκ (15,400). Μαζί με τον Κοσμίδη, στην τρίτη θέση ισοβάθμησε ο Ισραηλινός Αλεξάντερ Σατίλοφ (15,350).

«Είμαι ευχαριστημένος. Είναι πολύ καλό το γεγονός ότι παρέμεινα σταθερός στις επιδόσεις μου και δεν υπήρξε κάποια πτώση. Ήμουν 3ος και το 2007 στο Άμστερνταμ. Ίσως οι κριτές να μου έκοψαν κάποια εκατοστά, αλλά και οι άλλοι συναθλητές μου εκτέλεσαν πολύ καλά τα προγράμματα τους. Συνεχίζω τη δουλειά, γιατί υπάρχουν αρκετές υποχρεώσεις αυτή τη χρονιά», τόνισε ο 18χρονος αθλητής του Γιώργου Αγγέλου.

*Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο άλμα γυναικών αναδείχθηκε η Ελβετή Αριέλα Κέσλιν (14,625), δεύτερη η Ρωσίδα Γιούλια Μπέργκερ (14,325) και τρίτη η Ουκρανή Άνα Καλάσνικ (14,275).