Η Ε.Γ.Ο. βράβευσε τους κορυφαίους αθλητές του 2008

Σε μια λαμπερή εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο «Divani Palace Acropolis» η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της και βράβευσε τους πρωταθλητές μας που διακρίθηκαν την περυσινή χρονιά, τους προπονητές τους, αλλά και τους αθλητές που αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την ενεργό δράση.

Επίσης η Ε.Γ.Ο. τίμησε πρόσωπα που έχουν συνεισφέρει στην ανάπτυξη της γυμναστικής, όπως τον αναπληρωτή νομάρχη Αθηνών Χάρη Πασβαντίδη, ενώ βραβεύτηκε με ειδική πλακέτα ο Ρουμάνος πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής ενόργανης γυμναστικής ανδρών της Διεθνούς Ομοσπονδίας (FIG), Άντριαν Στόικα, ο οποίος δίδαξε σε διεθνές σεμινάριο που φιλοξένησε η χώρα μας. Επίσης η Ομοσπονδία βράβευσε και τον χορηγό της, την Εθνική Τράπεζα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Σταύρος Δουβής, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος καθώς και μέλη της Ε.Ο.Ε και πρόεδροι Ομοσπονδιών. Επίσης έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι της Υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, της Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, ενώ επιστολές απέστειλαν ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άρης Σπηλιωτόπουλος και ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τη γιορτή προλόγισε ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Το 2008 ήταν μια καλή χρονιά για την ελληνική γυμναστική, καθώς οι αθλητές μας διακρίθηκαν σε διάφορες διεθνείς διοργανώσεις. Υπάρχουν πολλοί νεαροί αθλητές που μπορούν να μας χαρίσουν μετάλλια σε μεγάλους αγώνες. Στόχος της Ομοσπονδίας είναι να αξιοποιήσει το ταλέντο τους».

Ο πρόεδρος της Ε.Ο.Ε. Σπύρος Καπράλος υπογράμμισε: «Η γυμναστική έχει χαρίσει πολλές διακρίσεις στον ελληνικό αθλητισμό. Πιστεύουμε ότι θα συνεχίσει την ανοδική πορεία και στα επόμενα χρόνια. Υπάρχουν παιδιά με ταλέντα που μπορούν να διακριθούν στους Ολυμπιακούς του 2012».

Ο Άντριαν Στόικα από την πλευρά του έδωσε συγχαρητήρια στην Ε.Γ.Ο. για την ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα μας, ενώ τόνισε ότι η Ομοσπονδία θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση της FIG.

Αναλυτικά βραβεύτηκαν οι εξής αθλητές και αθλήτριες: Βλάσης Μάρας, Λευτέρης Κοσμίδης, Βασίλης Τσολακίδης, Σταύρος Κέκελος, Λευτέρης Πετρούνιας (ενόργανη γυμναστική), Βαγγέλης Κολοζάκης (τραμπολίνο), Στεφανί Μπισμπίκου, Βασιλική Γεωργακοπούλου (ενόργανη γυμναστική), Ελίνα Ανδριόλα, Βασιλική Ζάχου (ρυθμική γυμναστική), Όλγα-Αφροδίτη Πηλάκη, Παρασκευή Πλεξίδα, Νικολέτα Τσάγαρη, Δήμητρα Καφαλίδου, Ελένη Ταμπάκη, Ιωάννα Σαμαρά, Βασιλική Μανιού (ανσάμπλ), Ισαβέλλα Κρόκου, Κυριακή Ανατσούτσολα, Θεά-Ντόρα Ραντουλέσκου, Αγγελική Καλλιόπη Σάμπαλη, Ελισάβετ Χρυσάφη και Ελένη Μυλωνά (αεροβική γυμναστική).

Επίσης τιμήθηκαν οι προπονητές Δημήτρης Ράφτης, Γιώργος Αγγέλου, Αβραάμ Σαπρανίδης, Καλίν Ζάρο, Γκαλίνα Μπελογκλάζοβα, Δημήτρης Πολύζος, Αθηνά Γουρνά, Λευκή Φερεντίνου.

Με ειδικές πλακέτες βραβεύτηκαν οι παλαιοί προπονητές και καθηγητές των ΤΕΦΑΑ Σπύρος Αντωνίου και Ελένη Αναστασοπούλου, καθώς και ο αρχισυντάκτης του αθλητικού τμήματος του MEGA Δημοσθένης Μπουλούκος.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση:
ego-giorti2009-01 ego-giorti2009-02-kosmidis ego-giorti2009-03-bisbikou ego-giorti2009-04-maras ego-giorti2009-05-ensemble2008 ego-giorti2009-06-andriola ego-giorti2009-07-vasiliadis-stoica ego-giorti2009-08-adamopoulos-aeroviki-aerobics