Με αισιοδοξία τα κορίτσια της ρυθμικής στο Πεκίνο

Με στόχο καλές εμφανίσεις που θα τις βοηθήσουν να διεκδικήσουν θέσεις στους τελικούς θα αναχωρήσουν αύριο (Πέμπτη) για το Πεκίνο (13.30) οι αθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής τόσο στο ανσάμπλ όσο και στο ατομικό. Στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση τη χώρα μας στο ανσάμπλ θα εκπροσωπήσουν οι Όλγα Αφροδίτη Πηλιάκη, Δήμητρα Καφαλίδου, Νικολέτα Τσάγαρη, Παρασκευή Πλεξίδα, Βασιλική Μανιού και Ιωάννα Σαμαρά. Στα πέντε σχοινάκια θα αγωνιστεί η Βασιλική Μανιού και στα τρία στεφάνια – δύο κορίνες η Ιωάννα Σαμαρά. Οι γυμνάστριες μας στα τρία στεφάνια – δύο κορίνες θα χορέψουν υπό τους ήχους της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη στο «Ζορμπά» και στα πέντε σχοινάκια με το «Dead winter dead» (Savatage).

«Ό,τι μπορούσαμε κάναμε. Θα ολοκληρώσουμε την προετοιμασία στην Κίνα. Τα παιδιά έχουν στόχο αλλά πρέπει να παλέψουν για να τον κατακτήσουν», δήλωσε η ομοσπονδιακή προπονήτρια, Μαρίνα Φατέεβα.

Μια θέση στον τελικό του σύνθετου ατομικού είναι ο στόχος της Ελίνας Ανδριόλα, η οποία θα αγωνιστεί με το εθνόσημο στο Πεκίνο. «Πέρασε δύσκολα ύστερα από την επέμβαση στο δεξί πόδι και τα προβλήματα με το ισχίο στο αριστερό. Τώρα είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Αν βρεθεί σε καλή ημέρα και βγάλει τα προγράμματα όπως στις προπονήσεις θα μπει στην δεκάδα. Αυτός είναι και ο βασικός μας στόχος», τόνισε η προπονήτριά της, Νέλη Ασένοβα.

Αρχηγός της αποστολής θα είναι η Μαρία Παπαδοπούλου. «Δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις καθώς πρόκειται για Ολυμπιακούς Αγώνες. Ελπίζουμε ότι τα παιδιά θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και θα δικαιωθούν από το αποτέλεσμα», δήλωσε η ταμίας της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.