Δημοσθένης Ταμπάκος: «Εύχομαι ολόψυχα στον Βλάση Μάρα να κατακτήσει μετάλλιο στο Πεκίνο»

 

Την πεποίθηση ότι ο Βλάσης Μάρας θα συνεχίσει στο Πεκίνο την παράδοση των Ολυμπιακών μεταλλίων της ελληνικής ενόργανης γυμναστικής, εξέφρασε ο Δημοσθένης Ταμπάκος. Ο δις Ολυμπιονίκης των κρίκων ευχήθηκε τη μεγαλύτερη δυνατή διάκριση στον συναθλητή του, αλλά και στην Στεφανί Μπισμπίκου, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Έπειτα από δύο διαδοχικές συμμετοχές και μάλιστα με εντυπωσιακά αποτελέσματα (αργυρό μετάλλιο στο Σίδνεϊ, χρυσό στην Αθήνα), ο 32χρονος πρωταθλητής θα έχει αυτή τη φορά ρόλο θεατή. «Η απουσία μου από αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι κάτι που το αποδέχομαι ως έχει. Στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις, είχα τη χαρά της συμμετοχής και της κατάκτησης μεταλλίων, γι’ αυτό γνωρίζω καλά την σπουδαιότητα του θεσμού. Ελπίζω οι εκπρόσωποι της Ελλάδας να τα καταφέρουν όσο καλύτερα γίνεται. Θα παρακολουθήσω τις προσπάθειές τους όπου και αν βρίσκομαι εκείνες τις μέρες», τόνισε.

Αναφερόμενος στον Μάρα, με τον οποίο είχε συνυπάρξει στην ελληνική Ολυμπιακή ομάδα του 2004, ο Ταμπάκος υπογράμμισε: «Εύχομαι ολόψυχα στον Βλάση να κατακτήσει μετάλλιο. Κατά τη γνώμη μου, έχει πολλές πιθανότητες να το πετύχει, επειδή είναι ένας αθλητής με διαχρονική παρουσία στην κορυφή, όπως δείχνουν τα τρία μετάλλια και οι συνολικά πέντε προκρίσεις του σε τελικούς παγκόσμιων πρωταθλημάτων στο μονόζυγο. Μακάρι, λοιπόν, να κατακτήσει στο Πεκίνο το μετάλλιο που δεν είχε κερδίσει στην Αθήνα. Αξίζει να επιστρέψει με ένα μετάλλιο στο στήθος. Εξάλλου, είναι πολύ σημαντικό για την ελληνική ενόργανη ότι από το 1996 και μετά, κατακτά θέση στο βάθρο όλων των Ολυμπιακών Αγώνων. Δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από το να συνεχιστεί αυτή η παράδοση».

Ο κάτοχος του Ολυμπιακού τίτλου στους κρίκους δήλωσε αισιόδοξος και για την παρουσία της Στεφανί Μπισμπίκου στο Πεκίνο: «Η αξία της είναι αναγνωρισμένη σε διεθνές επίπεδο. Έχει σίγουρα τις δυνατότητες για να προκριθεί στον τελικό της δοκού ισορροπίας, πράγμα και το οποίο της εύχομαι. Εφόσον το καταφέρει και μπει στην οκτάδα, μετά όλα θα είναι ανοιχτά για να κυνηγήσει ό,τι καλύτερο. Ο σοβαρός τραυματισμός που είχε υποστεί πριν από μερικούς μήνες ήταν βέβαια αρνητικό στοιχείο, αλλά και πάλι πιστεύω ότι μπορεί να τα πάει εξαιρετικά. Η Στέφη έχει την αγωνιστικότητα και την εμπειρία, ώστε να δείξει εκεί τον καλύτερο εαυτό της».

Τέλος, σε ό,τι αφορά στον ίδιο, ο Ταμπάκος δήλωσε ότι το ξεκίνημα του νέου Ολυμπιακού κύκλου, μετά την ολοκλήρωση των Αγώνων του Πεκίνου, θα τον βρει και πάλι σε θέση ετοιμότητας: «Μετά το Πεκίνο, θα εξακολουθήσω να είμαι μάχιμος. Εξάλλου, στην τελευταία μου επίσημη εμφάνιση, τον Ιούνιο στην Ισπανία, έδειξα ότι μπορώ να είμαι χρήσιμος και να βρίσκομαι στη διάθεση της Εθνικής ομάδας. Δεν ξέρω πότε θα αποσυρθώ. Είναι κάτι που δεν οριοθετείται εύκολα. Η γυμναστική είναι πολύ μεγάλο κομμάτι της ζωής μου και παρότι έχω πετύχει αρκετά πράγματα στην καριέρα μου, πιστεύω ότι έχω να προσφέρω και άλλα».