Με ανανεωμένα προγράμματα η Εθνική ανσάμπλ στην Καλαμάτα

Με ανανεωμένα προγράμματα, σε σύγκριση με αυτά που παρουσίασαν την περασμένη εβδομάδα στο γκραν πρι του Τιέ (Γαλλία), θα πάρει μέρος η εθνική ομάδα του ανσάμπλ στο μίτινγκ γυναικών, που θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα («Τέντα», 12 και 13 Απριλίου). Η ομοσπονδιακή προπονήτρια, Μαρίνα Φατέεβα, πρόσθεσε κάποιες ασκήσεις ώστε να γίνουν πιο πλούσιες οι χορογραφίες. Βέβαια, έχουν πραγματοποιηθεί ελάχιστες προπονήσεις και οι γυμνάστριες δεν έχουν ακόμα συνηθίσει τις αλλαγές.

«Θα είναι λίγο δύσκολο. Μπήκαν περισσότερες ασκήσεις και τα κορίτσια έχουν κάνει μόνο μια προπόνηση στα σχοινάκια και άλλη μία στα στεφάνια. Δεν μπορούσαν να κάνουν διπλές προπονήσεις γιατί έπρεπε να πάνε σχολείο. Αυτό μας δυσκολεύει γιατί μια εβδομάδα δουλεύουμε, μία όχι», υπογράμμισε η Μαρίνα Φατέεβα. Στο μεταξύ, ευχάριστα είναι τα νέα για την αποθεραπεία της Νίκης Τσάγαρη. Η γυμνάστρια ακολουθεί πρόγραμμα φυσικοθεραπείας και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ενταχθεί στην ομάδα.

Στο μίτινγκ της Καλαμάτας θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο ανσάμπλ οι Ολγα Πηλιάκη, Δήμητρα Καφαλίδου, Παρασκευή Πλεξίδα, Ιωάννα Σαμαρά και Βασιλική Μανιού, με χορογράφο τη Βασιλική Καλαμπουκά. Στο ατομικό θ’ αγωνιστούν οι Ευαγγελία Γκουντρουμπή, Σοφία Μπαχαρίδου και Βάια Βαζαλίδου με προπονήτριες τις Κυβέλη Χατζηβασιλειάδου, Μαρία Σανσαρίδου και χορογράφο τη Μιρέλα Παραστατίδου.

Στο μίτινγκ της Καλαμάτας θα πάρουν μέρος κορυφαίες γυμνάστριες απ’ όλο τον κόσμο και οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις περισσότερες από τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι αθλήτριες της Εθνικής ομάδας θα μεταβούν αύριο (Τετάρτη) στην Καλαμάτα.